Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ-ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS


«Για 4 μέρες η Καβάλα θα έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα»
Σε καλό δρόμο οι προετοιμασίες για την υποδοχή των αθλητών και των συνοδών που το ερχόμενο καλοκαίρι θα έρθουν, μεταξύ άλλων, στην πόλη μας για φιλοξενία και προετοιμασία λίγο πριν τη διοργάνωση
«Για 4 μέρες η Καβάλα θα έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Κωστής Σιμιτσής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με θέμα τη διοργάνωση των Special Olympics στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2011. Η Καβάλα θα είναι μία από τις πόλεις- αμφιτρύωνες της διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει αθλητές και συνοδούς. Γι’ αυτό και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2010 θα δεχθεί την επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής των Special Olympics, Τίμοθι Κένεντι Σράιβερ. Ο γόνος της γνωστής οικογενείας των Κένεντι θα περάσει λίγες ώρες στην πόλη μας και πιο συγκεκριμένα θα πάει στο βήμα του Αποστόλου Παύλου και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που θα γίνει μπροστά στο δημαρχείο, στην οποία θα μιλήσει για τη σημασία των αγώνων. Ο Κωστής Σιμιτσής θα ζητήσει από τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο να δοθεί στον Κένεντι το κλειδί της πόλης, κάνοντάς τον επίτιμο δημότη Καβάλας. Στην εκδήλωση της 6ης Ιουνίου θα δώσουν το παρών και κυβερνητικά στελέχη.

Κατά τ’ άλλα η προεργασία συνεχίζεται και το οργανωτικό επίπεδο το χαρακτήρισε ο ίδιος ο δήμαρχος πολύ καλό. Επίσης υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τα ξενοδοχεία που όχι μόνο δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν ενεργά αλλά υποσχέθηκαν δωρεάν φιλοξενία σε 200 αθλητές και συνοδούς. Ο αριθμός αυξάνεται στους 250 αφού και ο δήμος Καβάλας θα παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε 50 άτομα. «Είμαι ικανοποιημένος από τη στάση των ξενοδόχων», είπε ο Κωστής Σιμιτσής που νωρίτερα τόνισε ότι «είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την πόλη όχι μόνο σε τουριστικό επίπεδο αλλά και σε θέματα με ευαισθησία όπως αυτά που αφορούν στους Special Olympics. Η Καβάλα έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τουρισμό και κοινωνική ευαισθησία».

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρών και ο πάτερ Απόστολος Καβαλιώτης ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη το δήμο Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο για τη δραστηριότητά τους. Τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Τίμοθι Κένεντι Σράιβερ αλλά και την καλή σχέση του δήμου Καβάλας με την Εκκλησία.

Το πρόγραμμα «Host Town» στο οποίο μετέχει η Καβάλα και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες πολίτες συνιστά μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα (25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2011), οι διεθνείς αποστολές θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες και στις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας. Μέσα από μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, περίπου 10 χιλιάδες αθλητές Special Olympics από περισσότερες από 185 χώρες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της χώρας, να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους αγώνες.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails