Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Δράμα - Στις 3 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η «Ονειρούπολη»



Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινά φέτος η λειτουργία της «Ονειρούπολης» του δήμου Δράμας. Οι εργασίες για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου χωριού του Αη Βασίλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Οι διοργανωτές υπόσχονται πολλές εκπλήξεις και μοναδικές στιγμές στους χιλιάδες επισκέπτες, που αναμένεται να επισκεφθούν την ακριτική πόλη.

Η «Ονειρούπολη» ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2004 και γρήγορα γνώρισε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων επισκεπτών της από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνον.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια «Ονειρούπολη», ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν, μέσα από τα παραμύθια, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο δήμος Δράμας κάθε χρόνο δραστηριοποιεί, ως εθελοντές, εκατοντάδες κατοίκους, όπως επίσης πολλούς συλλόγους και φορείς της περιοχής, που συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, που διαρκεί όλη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για έναν ολόκληρο μήνα, η πόλη της Δράμας θα «πλημμυρίσει» με ποικίλες δράσεις, σε μια παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στην «Ονειρούπολη» λειτουργεί, παραδοσιακά, χριστουγεννιάτικη αγορά, μακριά όμως, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, από κάθε λογική εμπορευματοποίησης.

Επιπλέον, η οργάνωση της εκδήλωσης δίνει βάση στα δεκάδες διαδραστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία απολαμβάνουν πολλές δωρεάν παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails