Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Ανακατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Ξάνθης - Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Την κατασκευή του έργου «Βελτίωση τμήματος της αριθ 55 Εθνικής Οδού μετά το 16ο χλμ», στο 18-19ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης - Ε/Β Συνόρων, επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Ξάνθης, Γεώργιος Παυλίδης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός άξονας που συνδέει την Ξάνθη με τα σύνορα ενώ εξυπηρετεί 10-15 χιλιάδες κατοίκων.

Το έργο, συνέχεια προηγουμένων, περιλαμβάνει την διαπλάτυνση του τμήματος οδοστρώματος. Ο δρόμος στην τελική του μορφή θα αποκτήσει υπερδιπλάσιο του σημερινού ασφαλτοστρωμένο πλάτος γεγονός που θα συντελέσει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, αυξάνοντας την ασφάλεια και συνεπώς την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών ΚΑΠ με ημερομηνία περαίωσης την 16-06-2010.

«Επιληφθήκαμε της διαπλάτυνσης των άκρως επικίνδυνων σημείων (18ο –19ο χλμ) του Εθνικού Δρόμου Ξάνθης- Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, σε συνεννόηση με την αρμόδια ΔΕΣΕ. Το πλέον δύσκολο σημείο, μετά από δεκαετίες, διαπλατύνεται ή διαπλατύνθηκε εντυπωσιακά. Αναζητούμε πόρους για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Δουλεύουμε συστηματικά με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας», σημείωσε ο Νομάρχης Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails