Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η πρώτη μέρα των Αμερικανών στην Αθήνα

Χαλαροί κι ευδιάθετοι ήταν οι Αμερικάνοι άσοι του ΝΒΑ στην πρώτη τους διανυκτέρευση στην Αθήνα, όπου βρίσκονται από τη Δευτέρα για το φιλικό της Τετάρτης με την Εθνική Ελλάδος στο ΟΑΚΑ (19.00). Έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο Ελ. Βενιζέλος και μόλις άφησαν τα πράγματά τους και πήραν μερικές ανάσες επισκέφθηκαν ομαδικώς το μουσείο της Ακρόπολης.

Ήταν μία επιθυμία που είχε εκφράσει ο πρόεδρος της USA Basketball, Τζέρι Κολάντζελο και φυσικά υπάκουσαν άπαντες σ’ αυτήν. Είναι χαρακτηρισικό πως η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο, είχε τον χαρακτήρα επίσημης υποχρέωσης στο πρόγραμμα της παραμονής στην Αθήνα, που μοίρασε η USA Basketball στους παίκτες της.

Μάλιστα εκεί έδωσε το "παρών" ένας άνθρωπος του μπάσκετ, που κάνει πλέον λαμπρή καριέρα στον χώρο της πολιτικής. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναϊων, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είναι πλέον υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής τα είπε με αρκετά στελέχη της USA Basketball αλλά και μέλη της ομάδας.

Απαντες στην αποστολή των Αμερικάνων έμειναν εντυπωσιασμένοι και δεν χόρταιναν είτε να τραβούν φωτογραφίες από τα κινητά τους ή να τραβάνε video με τα μικροσκοπικά τους Flip, τα οποία τους τα δώρισε η USA Basketball στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Φυσικά η παρουσία ανδρών της ασφάλειας τόσο του ΝΒΑ, όσο και της ελληνικής αστυνομίας αλλά κι εταιρείας σεκιούριτι ήταν έντονη και δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους περαστικούς να τους πλησιάσουν. Πάντως όσοι κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν αυτόγραφο ή να ποζάρουν μαζί με παίκτες.

"Προσέξτε μην μπλέξετε"!

Κατόπιν οι ΝΒΑερς και η συνοδεία τους αποχώρησε με προορισμό κεντρικό ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού. Εκεί πλέον ο καθένας είχε την ευχέρεια να κανονίσει το δικό του πρόγραμμα το βράδυ με μία και μοναδική επισήμανση από την USA Basketball: Προσέξτε μην μπλέξετε.

Ο Λαμάρ Οντομ των Λέικερς, πήρε την καλή του Κλόε Καρντάσιαν και την πολυμελή παρέα τους και πήγαν για ένα χαλαρό φαγητό στο Ακρωτήρι. Ο μεγαλύτερος όγκος των παικτών κατευθύνθηκε στο Kitchen Bar στο Καλαμάκι για φαγητό και ποτό. Σ’ ένα τεράστιο τραπέζι συνέφαγαν μαζί οι Ράζον Ρόντο, Ρούντι Γκέι, Τσόνσι Μπίλαπς, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντέρικ Ρόουζ, Τάισον Τσάντλερ κι Εντι Κέρι. Τίμησαν δεόντως τις χωριάτικες σαλάτες, έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στα burgers και τα κοτόπουλα, ενώ στο τέλος της βραδιάς δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στον πειρασμό των brownies με παγωτό βανίλια.

Σε αντίθεση με το Μουσείο της Ακρόπολης, η παρουσία της ασφάλειας ήταν σαφώς πιο διακριτική και οι παίκτες προσιτοί. Έβγαλαν φωτογραφίες με το προσωπικό του καταστήματος και υπέγραψαν όλοι ένα μενού. Την ίδια στιγμή που ο ιδιοκτήτης του Kitchen Bar, Στιβ Κακέτσης, τους παρακολουθούσε αραχτός και χαμογελαστός από το υπερπολυτελές σκάφος του που είναι αραγμένο στην μαρίνα, ακριβώς μπροστά από το μαγαζί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails