Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Και επίσημα ο Rossi στη Ducati!

Η «μετακίνηση του αιώνα» όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι πλέον γεγονός. Ο Valentino Rossi θα αγωνίζεται με τη Ducati τα επόμενα δύο χρόνια (2011-2012), όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα την Κυριακή. Οι ετήσιες απολαβές του Ιταλού σoύπερ σταρ θα κυμανθούν στα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ducati:

«Η Ducati και ο Valentino Rossi υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 2 χρόνων, με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αγωνίζεται με την «Rossa» του Borgo Panigale στην ομάδα της Ducati Marlboro το 2011. Η άφιξη του Valentino στην Ducati ανοίγει ένα καινούριο και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του ιταλικού εργοστασίου και σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν τόσο ιδιαίτερο αναβάτη και χαρακτήρα θεωρήθηκε από την Ducati τεράστιας σημασίας για το project Ducati MotoGP».
«Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Valentino Rossi θα είναι μαζί μας το 2011», σχολίασε ο Gabriele Del Torchio, Πρόεδρος της Ducati Motor Holding. «Είναι παράδειγμα προς μίμηση στον κόσμο της μοτοσικλέτας παγκοσμίως και θα συνεργαστεί με την ιταλική εταιρία μας συντασσόμενος στην ιδέα του ‘Made in Italy’. Είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία στην τεχνολογία, στο σχεδιασμό και τον αθλητισμό. Μαζί με τη δυναμική και το πάθος των δύο πλευρών, η συμφωνία πήρε σάρκα και οστά λόγω της υποστήριξης του βασικού μας μετόχου και όλων των χορηγών οι οποίοι συνεργάζονται με την Ducati Marlboro Team - χορηγοί οι οποίοι πίστεψαν στη συγκεκριμένη ευκαιρία και υποστήριξαν την απόφασή μας».
Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Filippo Preziosi είπε: «Πρώτα απ' όλα ο Valentino είναι ένας μεγάλος οπαδός των μοτοσυκλετών και ανέκαθεν ήταν τεράστια ικανοποίηση για μένα να ακούω τις απόψεις του. Το να δουλέψω με τον Valentino είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για κάθε μηχανικό και είναι καλό που γνωρίζουμε ότι θα έχουμε αυτήν την τεράστια ευκαιρία του χρόνου. Mέχρι τον αγώνα της Valencia θα είναι αντίπαλός μας, αλλά όταν οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα μας για πρώτη φορά θα δουλέψουμε μαζί σε κάθε λεπτομέρεια ώστε να εξελίξουμε μια μοτοσυκλέτα ικανή να δείξει το τεράστιο ταλέντο του».
Όνειρο των Ιταλών είναι να δουν τον Rossi να στέφεται Πρωταθλητής (και) με τη Ducati επαναλαμβάνοντας κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1972 όταν ένας Ιταλός (ο θρύλος Giacomo Agostini) στέφθηκε Πρωταθλητής στην κορυφαί κατηγορία (500cc) με ιταλική μοτοσυκλέτα (MV Agusta).

Μένει να δούμε αν η Yamaha θα δώσει τη σχετική άδεια στον Rossi ώστε να μπορέσει να οδηγήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα στις δοκιμές που θα γίνουν μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails