Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ-Επιμένει σε Μόρα

Όταν πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή ο Σωτήρης Κυργιάκος κουνούσε…μαντήλι στην ΑΕΚ για χάρη της Λίβερπουλ, η τότε διοίκηση άκουγε για πρώτη φορά από τα χείλη του Ντούσαν Μπάγεβιτς την φράση… «θέλω τον Μόρα». Από τότε ο Ντούσκο επαναλαμβάνει την φράση αυτή, κάθε φορά που τίθεται θέμα ενίσχυσης της ομάδας στο κέντρο της άμυνας.

Το έπραξε τον περασμένο Μάρτη όταν είχε γίνει η πρώτη φιλολογικού τύπου συζήτηση για τον μεταγραφικό προγραμματισμό. Το έκανε πριν από δυο μήνες, όταν για πρώτη φορά είχε τεθεί ζήτημα αποχώρησης του Μαϊστόροβιτς. Το έπραξε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ(όπως έγραψε το The player) αμέσως μετά το διαζύγιο με τον Σουηδό. Και αυτή την φορά είναι αποφασισμένος να επιμείνει. Ο Μπάγεβιτς θεωρεί πως ο Μόρας αποτελεί την ιδανική λύση για το κέντρο της άμυνας και ουσιαστικά αυτή την κίνηση έχει ζητήσει από τον Σταύρο Αδαμίδη.

Προφανώς στόχος της διοίκησης είναι να μειώσει δραστικά το μπάτζετ που θα διαθέσει για το συμβόλαιο που θα μπει στην θέση αυτού του αποχωρήσαντα Μαϊστόροβιτς. Γι αυτό και παρά την διαλλακτικότητα της Μπολόνια όσον αφορά την αποδέσμευση του παίκτη (δεν είναι στα πλάνα του προπονητή) και την δεδομένη επιθυμία του ίδιου να επιστρέψει στην ΑΕΚ (παρά τις προτάσεις που έχει από την Αγγλία), η πρώτη επαφή που έκαναν οι κιτρινόμαυροι έδειξε πως η υπόθεση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Όμως από την άλλη μεριά, ο Μπάγεβιτς δεν θέλει σε καμία περίπτωση έναν παίκτη αμφιβόλου ποιότητας και με ρίσκο για την προσφορά που θα έχει στην ομάδα. Ο Μόρας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέλει ο Ντούσκο. Από την τεράστια κλάση του διεθνή κεντρικού αμυντικού, μέχρι τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει με την ΑΕΚ, μέχρι ακόμα- ακόμα και την δυνατότητα του να καλύψει(αν χρειαστεί) και το δεξί άκρο της άμυνας Γι αυτό και ο Μπάγεβιτς επιμένει σ’ αυτή την μεταγραφή, γι αυτό και η διοίκηση εξακολουθεί να το… ψάχνει.

Στο τραπέζι τα δεδομένα
Όπως έχει γράψει το The Player από το Σάββατο, σε μερικές ώρες ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα καθίσουν και πάλι γύρω από την…στρογγυλή τράπεζα της ΠΑΕ για μια ακόμα σύσκεψη κορυφής. Το βασικό προ ημερησίας διατάξεως θέμα, θα είναι το ζήτημα της αντικατάστασης του Μαϊστόροβιτς. Η πρώτη περίπτωση που θα συζητηθεί θα είναι αυτή του Μόρα. Με όλα τα δεδομένα αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή να πέφτουν στο τραπέζι. Είναι πιθανό ο Μπάγεβιτς να ενημερωθεί και για κάποιες άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έχει εντοπίσει ο Γκρέταρσον (όπως ο Κεβ Γιέλιενς της Άλκμααρ) ή που έχουν προταθεί. Αλλά σε δεύτερο πλάνο. Προφανώς και η υπόθεση της απόκτησης κεντρικού αμυντικού δεν θα μονοπωλήσει την κουβέντα. Εξάλλου υπάρχουν και άλλα μείζονα ζήτημα. Όπως για παράδειγμα η υπόθεση του δανεισμού του Λούκατς, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και μπλοκάρει την συμμετοχή του Ντιόπ στα ματς με την Νταντί. Αν μέχρι και την Τετάρτη ο Σέρβος πορτιέρο δεν παραχωρηθεί, τότε το «θηρίο» δεν θα μπορεί να δηλωθεί στην λίστα της ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με τους Σκωτσέζους.
Η υπόθεση Σκόκο

Μέσα σ’ όλα, έχει φτάσει και η στιγμή να προχωρήσει η ΑΕΚ την υπόθεση Σκόκο. Ή τουλάχιστον να δοκιμάσει να το κάνει. Σήμερα ή το αργότερο αύριο, ο Σταύρος Αδαμίδης θα συναντηθεί με τον μάνατζερ του Αργεντινού προκειμένου να καταθέσει την περιβόητη πρόταση για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Τα… δύσκολα θα αρχίσουν από την στάση που θα κρατήσει η πλευρά του Σκόκο. Διότι υπάρχει έντονη ανησυχία, πως η πλευρά του Αργεντινού θα επιχειρήσει να κερδίσει και να μην δώσει άμεση απάντηση. Κάτι που θα κάνει τα πράγματα εξαιρετικά περίπλοκα για την ΑΕΚ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails