Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πανικός στην Κ. Μακεδονία από τα μολυσμένα κουνούπια


Πανικοβλημένοι είναι

οι κάτοικοι στις διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την διάγνωση 11 περιστατικών εγκεφαλίτιδας που οφείλονται πιθανότατα στο «Ιό του Δυτικού Νείλου», ο οποίος μεταδίδεται από
το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Όσον αφορά τα 11 περιστατικά, πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας, που διαμένουν σε διαφορετικές περιοχές. Από αυτά τα δύο έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ για τα υπόλοιπα είναι πιθανό.
Πολλοί ασθενείς, αναφέρει ακόμη το ΚΕΕΛΠΝΟ, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πυρετός και πιθανόν μυϊκοί πόνοι, ενώ ορισμένοι ασθενείς δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.
Όμως ένα ελάχιστο ποσοστό -μικρότερο από 1% και κυρίως ηλικιωμένοι που είναι και η πλέον ευπαθής ομάδα- εμφανίζουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν καλή πορεία.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν στους κατοίκους να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά και να φοράνε ρούχα που καλύπτουν, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails