Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρόστιμο στην Ferrari


Πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στη Ferrari επέβαλλε η FIA για την εντολής της ιταλικής ομάδας στον πιλότο της Φελίπε Μάσα να αφήσει τον ομόσταβλό του Φερνάντο Αλόνσο να τον προσπεράσει στην πρώτη θέση.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος οδηγούσε την κούρσα μέχρι τον 49ο γύρο, όμως οι άνθρωποι της Σκουντερία θεώρησαν πως θα έπρεπε ο Αλόνσο να κερδίσει, αφού έχει και περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Αυτό σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύεται και αν και δεν φάνηκε η εντολή της Ferrari να είναι ξεκάθαρη, οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως υπήρξε συνεννόηση με συνθηματικά.

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγους γύρους νωρίτερα, όταν ο Ισπανός προσπάθησε να προσπεράσει τον Μάσα και αυτός δεν τον άφησε, άρχισε να φωνάζει στην ενδοεπικοινωνία «αυτό είναι γελοίο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari επιχειρεί κάτι παρόμοιο. Το 2002 στο αυστριακό Γκραν Πρι ο Μπαρικέλο πήρε την εντολή να αφήσει τον Σουμάχερ να περάσει πρώτος. Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε την πρωτιά στον Γερμανό ακριβώς στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό, αλλά τότε δεν προβλεπόταν κάποια τιμωρία από τους κανονισμούς. Την ίδια σεζόν, όταν ο Σουμάχερ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο, στο Γκραν Πριν των ΗΠΑ άφησε ιπποτικά τον Μπαρικέλο να τον προσπεράσει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails