Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Απεργία διαρκείας οδηγών φορτηγών - βυτιοφόρων


Απεργία διαρκείας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής εξήγγειλαν οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων, αντιδρώντας στο «άνοιγμα» του κλειστού επαγγέλματος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και στη δημιουργία εταιρειών οδικού μεταφορέα. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στην αγορά.

Πριν ακόμα, ξεκινήσει η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα.

Όσα βενζινάδικα έμειναν σήμερα ανοικτά γέμισαν τα βυτία τους και οι πρατηριούχοι δηλώνουν προετοιμασμένοι και συνιστούν ψυχραιμία.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης αντιδρούν σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για άνοιγμα του επαγγέλματος τους που σχετίζονται με το αντίτιμο της τιμής της άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών υπήρξαν σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ήθελε μηδενικό αντίτιμο της άδειας. Φαίνεται όμως ότι θα εξασφαλιστεί ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών για τις παλιές άδειες. Η αξία των παλιών αδειών θα προσμετράται στο κεφάλαιο των εταιριών που θα συσταθούν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails