Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Χορεύοντας… στη βροχή


Τι κι αν η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Τι και αν το παιχνίδι ήταν φιλικού χαρακτήρα. Τι κι αν είχε απέναντι της μια ομάδα της Premier League. Η ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κέρδισε με 2-1 τη Μπλάκμπερν στο πλαίσιο του «Sydney Festival of Footbal» και δίκαια διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τουρνουά. Το ντεμπούτο του με τη φανελα της Ένωσης πραγματοποίησε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Η καταρρακτώδη βροχή δεν μπόρεσε να αποτελέσει εμπόδιο για την ΑΕΚ να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση της στη φετινή προετοιμασία. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχοντας καταπληκτική απόδοση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και με έναν εξαιρετικό Νίκο Λυμπερόπουλο, κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ τη Μπλάκμπερν.

Ο Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 με τους Λυμπερόπουλο, Μπερνς και Σκόκο να εναλλάσσονται στην κορυφή και στα πλάγια. Το πρώτο μέρος, ιδίως το πρώτο 35λεπτο ήταν ονειρικό για τους «κιτρινόμαυρους».

Εντυπωσιασμένος ο εκφωνητής του καναλιού «FOX 3» (στο 40ο λεπτό) που μετέδιδε το παιχνίδι, έκανε λόγο για εξαιρετικό passing game από τους παίκτες της ΑΕΚ, που από το 37' έως και το 40' άλλαζαν συνεχώς την μπάλα μεταξύ τους, παρά την ασφυχτική πίεση των Άγγλων στη μεσαία γραμμή.

«Αν ήμουν ο Σαμ Αλαρντάις, θα ανησυχούσα πολύ…», ήταν το σχόλιο του Αγγλου δημοσιογράφου που περιέγραφε το ματς, ενώ έπλεκε το εγκώμιο της ΑΕΚ με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που σημείωσε και ένα γκολ, ήταν απλά απολαυστικός. Ο Νέιθαν Μπερνς, που έπαιζε μπροστά στην οικογένεια του στις εξέδρες, ήταν απλά ασυγκράτητος. Ο Μπάγεβιτς στο 67` έριξε στο ματς και τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ αντί του Λεονάρντο, με τον Σενεγαλέζο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τουρνουά, φτάνοντας πλέον τους 11 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη δεύτερη Ρέιντζερς, με την οποία κοντράρεται την Κυριακή.

Οι ενδεκάδες:

AEK: Σάχα, Καφές, Μαιστόροβιτς, Δέλλας, Γεωργέας (74' Γιάχιτς), Λεονάρντο (68' Ντιόπ), Μάκος, Λαγός (40' Καράμπελας), Μπερνς (73' Έντερ), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (84' Μπλάνκο).
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Γιάκομπσεν, Τζόουνς, Χεϊνλι, Ζιβέ (41' Τσιμποντά), Έμερτον (61' Χόιλετ), Αντριους, Ν` Ζονζί (72' Ντιούφ), Όλσον, Νταν (58' Πέντερσεν), Ρόμπερτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails