Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο πρόεδρος της Πολωνίας


Συνετρίβη, καθώς προσγειωνόταν στο ρωσικό αεροδρόμιο του Smolensk, το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, όπως ανακοίνωσε Πολωνός αξιωματούχος. Τοπικός Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες.
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 10:50 τοπική ώρα στις παρυφές της πόλης Pechorsk της περιφέρειας Smolensk, καθώς το αεροσκάφος τύπου Tupolev-154, προερχόμενο από το αεροδρόμιο της Μόσχας, επιχειρούσε να προσγειωθεί υπό συνθήκες ομίχλης.Φαίνεται πως ένα...
λάθος του πληρώματος στους χειρισμούς για την προσγείωση προκάλεσε την καταστροφή", δήλωσε ο Αντρέι Γεβσεγένκοφ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.
Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 96 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και ο Πολωνός πρόεδρος, η σύζυγός του Μαρία και πολλοί αξιωματούχοι της χώρας, ανάμεσα τους, ο αρχηγός του στρατού, Franciszek Gagor, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας, Slawomir Skrzypek, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Andrzej Kremer.
"Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, 96 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 88 μελών της πολωνικής αντιπροσωπείας βρίσκονταν στο αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη κοντά στο Σμόλενσκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails