Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η Μοτολέσχη Καβάλας συγκεντρώνει χρήματα για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου

Εδώ και αρκετό καιρό η Μοτολέσχη Καβάλας ανέλαβε μια πρωτοβουλία για το σχεδιασμό και την τοποθέτηση ενός αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου σε κεντρικό σημείο της πόλης. Μάλιστα από το περασμένο Σαββάτο στην πλατεία του Καπνεργάτη στήθηκε περίπτερο για την οικονομική ενίσχυση, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος αυτής της κίνησης της Μοτολέσχης έφορος εκδρομών Δημήτρης Δημητριάδης, τα μέλη της θέλουν "να δημιουργήσουν μια αιώνια ανάμνηση σ' όλους αυτούς που θα χαϊδέψουν με το βλέμμα τους το άγαλμα του έφιππου Στρατηλάτη να καλπάζει ανατολικά". Για τον λόγο αυτό η Μοτολέσχη ήρθε σε επαφή με τους φορείς που εμπλέκονται (δήμο, ΟΛΚ) παίρνοντας κατ' αρχήν θετικά σχόλια. Το άγαλμα θα είναι ύψους περίπου 6 μέτρων, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα τοποθετηθεί στην πλατεία Ελευθερίας ή στην παραλιακή οδό.

Σύμφωνα με υπολογισμούς το κόστος σχεδίασης και τοποθέτησης του αγάλματος θα αγγίξει τις 100.000 ευρώ και η Μοτολέσχη ζητάει την οικονομική βοήθεια όλων των Καβαλιωτών και όχι μόνον. Ήδη έχει στην διάθεση της έτοιμες χορηγίες που θα τις χρησιμοποιήσει ανάλογα με το ποσό που θα συγκεντρωθεί κατ' αρχή, ενώ βοήθεια θα προσφέρει και η Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ) οργανώνοντας κάποιους αγώνες, ώστε να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια αυτή. Ακόμη η Μοτολέσχη άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα για να συγκεντρώσει χρήματα για το όλο εγχείρημα. Ο λογαριασμός ανοίχθηκε στην Τράπεζα Eurobank και έχει νούμερο 00260337170200248621. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Μοτολέσχης, αν όλα πάνε καλά, στο τέλος του 2010 το άγαλμα του έφιππου Μεγαλέξανδρου θα είναι έτοιμο.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails