Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σσσ… αρχίζει η F1

Μια συναρπαστική χρονιά για τη Formula 1 ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο

Λίγες φορές τα τελευταία χρόνια περίμενε ο κόσμος που παρακολουθεί τη Formula 1 το ξεκίνημα της σεζόν με τόση ανυπομονησία. Όλες οι προϋποθέσεις για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που έχουμε δει υπάρχουν: Δυνατές ομάδες, μεγάλοι οδηγοί και η επιστροφή ενός θρύλου του σπορ μάς κάνουν να μην μπορούμε να περιμένουμε το 3ήμερο 12-14 Μαρτίου.
Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, το πολύχρωμο πλήθος της Formula 1 θα συγκεντρωθεί στο Μπαχρέιν για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Εκεί θα βρεθούν 12 από τις 13 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή (στο δρόμο χάσαμε τη USF1) και 24 οδηγοί στους οποίους περιλαμβάνονται 4 παγκόσμιοι πρωταθλητές: Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton και Michael Schumacher. Η παρουσία του τελευταίου μάλιστα έχει κάνει τεράστια αίσθηση, καθώς ο Γερμανός πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο σπορ ύστερα από 3 χρόνια απουσίας.
Τι όμως κάνει αυτήν τη σεζόν διαφορετική από τις άλλες; Γιατί η προσμονή είναι τόσο μεγάλη; Η Formula 1 προέρχεται από μια χρονιά που μάλλον άφησε πολύ κόσμο με μια μεγάλη απορία και ανάμεικτες εντυπώσεις. Ναι μεν υπήρξαν απρόσμενοι πρωταγωνιστές, πολλοί διαφορετικοί νικητές και ανατροπές (που οφείλονται κυρίως στις αλλαγές των κανονισμών) αλλά δεν έλειψαν τα σκάνδαλα, οι πολιτικές διαμάχες και τα παρασκηνιακά παιχνίδια.
Είναι προφανές ότι το σπορ χρειαζόταν κάτι για να διατηρήσει -ή να ενισχύσει- το ενδιαφέρον του κόσμου. Πρώτον, επιτεύχθηκε ειρήνη ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και οι πολιτικές διαμάχες δείχνουν να ξεπεράστηκαν, ώστε να περάσει στο προσκήνιο το αγωνιστικό σκέλος. Έπειτα, οι ομάδες έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις: ενισχύθηκαν και ξεκινούν το πρωτάθλημα με σαφώς υψηλούς στόχους. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα υπάρχουν 4 ομάδες και 8 οδηγοί ικανοί να διεκδικήσουν νίκες ή ακόμα και τον τίτλο φέτος, κάτι που ασφαλώς θα κάνει τη σεζόν αρκετά συναρπαστική.
Όλα καλά, λοιπόν; Ίσως για τον υπόλοιπο κόσμο να είναι, αλλά εδώ, στη «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», όπως κάποιοι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν παλιότερα την Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε ησυχία, όπως παραπέμπει ο τίτλος. Γιατί χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, όπως συμβαίνει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 8/3, τέσσερις μόνο ημέρες πριν από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Sakhir, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ο άνεμος εκτός από τη σκόνη της ερήμου να φέρει και τον απόηχο τους ουρλιαχτού των κινητήρων.
Στο ms|free θα προσπαθήσουμε μέσα από τις σελίδες μας να σας φέρουμε όσο γίνεται πιο κοντά σε όσα θα συμβούν σε λίγες ημέρες στο Μπαχρέιν. Ήδη σας έχουμε υποδείξει και κάποιους τρόπους να πάρετε εικόνα. Η φετινή σεζόν θα είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του σπορ και θα είναι κρίμα να τη χάσουμε…

http://kavalagreece.blogspot.com/2010/03/f1.html
http://www.f1free.gr/ms.php?id=11314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails