Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Προβολή του Ν. Καβάλας στη Μεσσηνία

Στις ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου ΒορειοΕλλαδιτών
το νομό Καβάλας επέλεξε να τιμήσει ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας στις φετινές ετήσιες εκδηλώσεις του, που διοργανώνει από σήμερα (5/3) έως τις 12 του μήνα στην Καλαμάτα.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων ο δραστήριος Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας διαμεσολαβεί για τη στενότερη γνωριμία των Αρχών και των πολιτών της Μεσσηνίας με τους εκπροσώπους του βορειοελλαδικού χώρου.
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε μεγάλο ξενοδοχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο τιμώμενος νομός παρουσιάζει τα προϊόντα του, αλλά και χαρακτηριστικές εκφράσεις της παράδοσής του (με συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και προσφορά τοπικών εδεσμάτων), ενώ γίνεται και ευρεία τουριστική προβολή της περιοχής στους εκατοντάδες επισήμους κι απλούς επισκέπτες που προσέρχονται στις εκδηλώσεις (Μεσσήνιους και Βορειοελλαδίτες που έχουν κάνει τη νότια Πελοπόννησο δεύτερη πατρίδα τους).
Αντιπροσωπεία του νομού Καβάλας (από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Επιμελητήριο Καβάλας κι άλλους φορείς) ενημερώνει με ομιλίες κι επιμέρους επαφές τις Αρχές και τους φορείς της Μεσσηνίας για γενικά και ειδικότερα θέματα του νομού Καβάλας, ανιχνεύοντας τομείς και δραστηριότητες για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.
Στις περυσινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία η Δράμα –ως τιμώμενος νομός.
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails