Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Μολυσμένες λιαστές ντομάτες από την Τουρκία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της χώρας μας μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τις τουρκικές λιαστές ντομάτες που είναι μολυσμένες με τον ιό της ηπατίτιδας Ά.
Λαρισαίος μεταποιητής ειδοποίησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ότι στο Τελωνείο βρίσκεται προς εκτελωνισμό παλέτα με ποσότητα 1 τόνου λιαστής ντομάτας συγκεκριμένης εταιρείας που έχει κατηγορηθεί και στη Γαλλία, όπου κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες.
Κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός της Ν.Α. και ελήφθη δείγμα το οποίο απεστάλη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για τον απαραίτητο έλεγχο.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει εμφανιστεί επιδημία και οφείλεται σε αποξηραμένη ντομάτα, γνωστή με την ονομασία λιαστή, που εισήχθη κατά τόνους τους τελευταίους μήνες από την Τουρκία.
Οι λιαστές ντομάτες προέλευσης Τουρκίας, διανεμήθηκαν από τον Οκτώβριο έως το τέλος Ιανουαρίου από συγκεκριμένη εταιρεία.
Στη Γαλλία έχουν προσβληθεί 55 άτομα και νοσηλεύθηκαν 27. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας δέσμευσε φορτία με ποσότητες λιαστής ντομάτας και από κάθε εισαγωγή λαμβάνεται δείγμα. Το 98% των εισαγωγών μας σε λιαστή ντομάτα, γίνεται από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails