Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ – «Καταπληκτικές συνθήκες»

Είναι ένας προπονητής που έχει… «φάει με το κουτάλι» την επαρχία και αυτή είναι η περηφάνια του. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ο άνθρωπος που επιλέχθηκε να φέρει εις πέρας τη… δύσκολη αποστολή να διατηρήσει την Καβάλα στην Α1 και αποδέχτηκε την πρόκληση χωρίς δεύτερη σκέψη. «Πέρασα όμορφα χρόνια στην επαρχία. Με συγκινεί ότι δε με ξεχνούν ποτέ», τόνισε ο «τίγρης» που μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τις συνθήκες που συνάντησε στην Καβάλα

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον Sentra 103,3...
Για την Καβάλα: «Δεν έχω παράπονο, γιατί στην επαρχία πέρασα πολύ όμορφα χρόνια. Με συγκινεί το ότι δεν με ξεχνούν ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις σε πόλεις που αγαπούν το μπάσκετ, όπως η Καβάλα. Το μόνο κακό είναι ότι εγώ δεν έχτισα αυτή την ομάδα, αλλά τη βρήκα. Εκτός βέβαια από τις δύο προσθήκες που έκανα και πάλι, όχι αλλάζοντας παίκτες, συμπληρώνοντας το ρόστερ στα ονόματα που είχαν αποχωρήσει. Ήταν δύσκολο για μένα, γιατί ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας. Θα ήθελα όμως να σταθώ στις συνθήκες, οι οποίες είναι καταπληκτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πάρα πολύ το μπάσκετ. Βέβαια είναι “φρέσκοι” και έχουν ένα λόγο παραπάνω να έχουν αυτή τη διάθεση. Το πιο σημαντικό είναι ότι το γήπεδο γεμίζει από κόσμο και έχει άριστη συμπεριφορά. Μέχρι και ο Μητροπολίτης ήρθε στο ματς με το Μαρούσι».
Για το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό κοινό στην Καβάλα: «Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ υπάρχει κοινό. Και μάλιστα μου κάνει εντύπωση. Ζω ένα μήνα στην Καβάλα και δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να γυρίσω πολύ στα στέκια. Έχει μπασκετικό κοινό η Καβάλα και το διαπιστώνω κι εγώ ο ίδιος. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν έπαιζε η Καβάλα με τον ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και την ίδια ώρα έπαιζε και η ομάδα μπάσκετ. Βέβαια, υπήρχε και μεγάλη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, αλλά το γήπεδο του μπάσκετ ήταν γεμάτο».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πάρα πολύ δυνατό το φετινό πρωτάθλημα και θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση. Δεν έχει σημασία η θέση που θα τερματίσουν οι ομάδες. Στα πλέι-οφ όλα μπορούν να ανατραπούν. Γιατί βλέπω ότι την τρίτη θέση την έχει “καπαρώσει” το Μαρούσι, αλλά δεν είναι υποδεέστεροι αντίπαλοι αυτοί που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια. Όλα παίζονται σε ένα παιχνίδι. Αυτό είναι άδικο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Και πίσω στην βάση, υπάρχουν 4-5 ομάδες που συναγωνίζονται να κρατηθούν στην κατηγορία. Σε εθνικό επίπεδο η περσινή χρονιά ήταν καταπληκτική για τις γυναίκες και τους άντρες, αλλά και στον Παναθηναϊκό που βγήκε πρώτος σε συλλογικό επίπεδο. Παρόλο που είναι υποβαθμισμένο ως προϊόν, βλέπεις ότι οι τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα είναι στις καλύτερες. Ο Πανελλήνιος και ο Άρης μπορούν να φτάσουν μέχρι το Final-8 του Eurocup. Το επίπεδο παραμένει πολύ ανταγωνιστικό και το μπάσκετ παραμένει αδικημένο. Αισθανόμαστε παραμελημένοι τα τελευταία χρόνια».

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails