Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σαουδική Αραβία: Κλείνουν άλλο ένα γυμναστήριο για γυναίκες


Οι σαουδαραβικές αρχές έκλεισαν ένα από τα λίγα γυμναστήρια για γυναίκες που λειτουργούν στη χώρα με το αιτιολογικό ότι αυτού του είδους τα ιδρύματα είναι παράνομα, γράφει η αγγλόφωνη εφημερίδα Arab News.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Τζέντα Μουχάμαντ Αμπντέλ Τζάουαντ, τα γυμναστήρια για γυναίκες απαγορεύονται.

"Όποιος παραβιάζει τον κανονισμό που αφορά τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων θα τιμωρηθεί αυστηρά, διότι διακυβεύεται η υγεία του κόσμου", είπε.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί στη Σαουδική Αραβία τα γυμναστήρια γυναικών χωρίς να λειτουργούν ωστόσο με επίσημη άδεια σε διάφορα σημεία του υπερσυντηρητικού μουσουλμανικού βασιλείου, όπου η συνύπαρξη των δύο φύλων είναι αυστηρά απαγορευμένη εκτός οικογένειας.

Το υπουργείο Αγροτικών και Δημοτικών Υποθέσεων έκλεισε πρόσφατα δύο τέτοια γυμναστήρια στη Τζέντα και ένα στην πόλη Ντάμαμ, ανατολικά.

Αντίθετα η λειτουργία των γυμναστηρίων που προορίζονται για άνδρες επιτρέπεται κανονικά.

Την ίδα ώρα γιατροί και υπεύθυνοι των υγειονομικών υπηρεσιών δεν παύουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η έλλειψη σωματικής άσκησης αποτελεί την κυριώτερη αιτία του αυξημένου ποσοστού καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη που παρατηρείται στη χώρα.

Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει τον αυστηρό διαχωρισμό των δύο φύλων και απαγορεύει στις γυναίκες να εργάζονται, να ταξιδεύουν ή να παντρεύονται χωρίς την άδεια ενός άρρενος μέλους της οικογένειας καθώς και να οδηγούν τροχοφόρα.
[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails