Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Εξετάζεται το ενδεχόμενου πρώτου θανάτου από τη νέα γρίπη στο νομό Καβάλας

Στο Νομό Καβάλας μέχρι τώρα δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος από τον ιό της νέας γρίπης. Αυτό το δεδομένο όμως από ότι φαίνεται ανατρέπεται. Την Τετάρτη απεβίωσε ο 28χρονος Σοφοκλής Κασνής, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις μέρες στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Καβάλας. Ο άτυχος νέος, εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, όμως τίποτα δεν προμήνυε την κατάληξη αυτή. Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΓΝΝΚ Αιμίλιος Αθανασίου, ο νέος αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως κρούσμα της νέας γρίπης, αν και για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο πρέπει να περάσουν 48 ώρες ώστε να βγουν τα σχετικά αποτελέσματα.

Σοκαρισμένοι πληροφορήθηκαν τη δυσάρεστη αυτή είδηση τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, μιας και ο Σοφοκλής ήταν ένας νέος πολύ δραστήριος που έσφυζε από ζωή. «Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, τον είχα συναντήσει πολύ πρόσφατα και το μυαλό μου ποτέ δεν πήγε σε κάτι άσχημο. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που έγινε, τόσο ξαφνικά. Ο Σοφοκλής ήταν πολύ ενεργητικό παιδί και αγωνιζόταν δυναμικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν σταματούσε να τρέχει για το κόμμα», δήλωσε σοκαρισμένος ο στενός του συνεργάτης Παντελής Ηλιάδης.

Τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο με τον οποίο διερευνάται εάν ο Σοφοκλής «χτυπήθηκε» από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Η χώρα μας βρίσκεται στην έβδομη θέση, μεταξύ 30 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απόλυτο αριθμό νεκρών από τη γρίπη. Ξεπερνά, δε, χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία, οι οποίες δοκιμάζονται από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.
Οι επιστήμονες ανησυχούν για την εξέλιξη του πανδημικού κύματος, το οποίο εμφανίζει νέα έξαρση αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι νεκροί μέχρι και χθες έφταναν τους 92, με τα δύο τελευταία θύματα να είναι ένας 61χρονος με χρόνιο καρδιαγγειακό νόσημα και ανοσοκαταστολή και μία 45χρονη με ανοσοκαταστολή και παχυσαρκία. Από την αρχή του χρόνου, περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εξαιτίας επιπλοκών από τη νέα γρίπη. Οι επτά από αυτούς, δεν έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών.

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails