Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 0-0 (2-4 πέν.)

Η Καβάλα πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επιβλήθηκε 4-2 του Λεβαδειακού στα πέναλτι. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε έρθει ισόπαλο 0-0. Ο Ιτανζ απέκρουσε ένα πέναλτι.

Σε ένα μέτριο παιχνίδι Λεβαδειακός και Καβάλα προσπάθησαν να... πάρουν τη νίκη και να προκριθούν, ωστόσο το θέαμα που προσέφεραν ήταν πολύ κατώτερο των περιστάσεων.

Αμφότεροι αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και είχαν σαν πρώτο μέλημα να μην δεχτούν γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο έγιναν μόλις δύο φάσεις! Στο 11’ απείλησαν οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά. Σουτ του Μπάρκογλου από δεξιά, ο Ντουγκλάο διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση για την Καβάλα ήρθε στο 32’. Δυνατό σουτ του Ορούμα μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Με αυτές τις δύο φάσεις και το σκορ να παραμένει 0-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά. Θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο από στημένες φάσεις, αλλά κι εκεί ο Ιτανζ φώναζε βροντερά «παρών». Στο 55’ ο Ταραλίδης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ. Αλλά ο γκολκίπερ της Καβάλας κράτησε το μηδέν, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δώδεκα λεπτά αργότερα η φάση επαναλήφθηκε! Ο έμπειρος μέσος εκτέλεσε ξανά το κόρνερ, αλλά ο Ιτανζ είπε και πάλι όχι. Στο 68’ ο Ντομπρασίνοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η κεφαλιά του άσου του Λεβαδειακού κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Στο 74’ η Καβάλα απείλησε για πρώτη φορά. Ο Σόσιν τροφοδότησε τον Ονουάτσι, αλλά από κοντά αυτός αστόχησε!

Στο 76’ άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Ντομπρασίνοβιτς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και η Καβάλα αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς με δέκα παίκτες.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι αξιόλογο, μιας και η υπεροχή της Καβάλας δεν μετατράπηκε σε φάσεις! Η κούραση ήταν δεδομένη κι έτσι αναπόφευκτα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου η Καβάλα επικράτησε.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:
Μπάρκογλου: 1-0
Ρίνκον: 1-1
Γκονζάλες (απέκρουσε ο Ιτανζ): 1-1
Ψωμάς: 1-2
Μπεγκόνια: 2-2
Παβίσεβιτς: 2-3
Σερζίνιο (δοκάρι): 2-3
Ορούμα: 2-4
Προκρίθηκε η Καβάλα!

Το φιλμ του αγώνα

Λεβαδειακός – Καβάλα 0-0 (2-4 πέν.)
-
Λεβαδειακός
: Μπλάζιτς, Χαλούλος (99’ Μουλόπουλος), Αλεξίου, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Κόλτζος, Σερζίνιο, Ταραλίδης, Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν.
Καβάλα: Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς, Σιόντης, Μεντί (Ρινκόν), Ορούμα, Σμολάρεκ (55' Ονουάτσι), Σόσιν.

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails