Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Όλα έτοιμα για την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή του νέου τρόπου ελεγχόμενης στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της Καβάλας με τις ηλεκτρονικές κάρτες, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Καβάλας Τάσου Κυριατζή στο ραδιοφωνικό σταθμό Στούντιο 7. Έχει ήδη γίνει η προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος που σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, όπως διευκρίνισε ο κ. Κυριατζής, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλες χρήσεις. Αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται μια πρόχειρη επεξεργασία και η τεχνική υποστήριξή του, ούτως ώστε να το δουν στην πράξη οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και πολύ σύντομα, πιθανόν και μετά από μερικές ημέρες, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Μέσα στο σύστημα θα καταχωρούνται όλες οι κλήσεις και οι παραβάσεις και δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα της παραγραφής τους. Ο αντιδήμαρχος Καβάλας εκτίμησε ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό όφελος από την καινούρια αυτή διαδικασία, τόσο από πλευράς οικονομικού κόστους, όσο και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και ρύθμισης της εσωτερικής υπηρεσίας, καθώς το προσωπικό ξοδεύει πολλές εργατοώρες για το συγκεκριμένο κομμάτι της ελεγχόμενης στάθμευσης. Με το νέο σύστημα, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ελέγχουν τα σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης με σκάνερ, τα οποία θα φέρνουν σε επαφή με την κάρτα του μονίμου κατοίκου, που θα είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ του οχήματος.

Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναμένεται να λυθούν πολλά προβλήματα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Κυριατζή. Σχετικά με την προμήθεια των ηλεκτρονικών καρτών, ο αντιδήμαρχος Καβάλας επεσήμανε ότι δεν έχει σταματήσει η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους μονίμους κατοίκους του κέντρου. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν τις προσωρινές βεβαιώσεις μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες κάρτες, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στο ηλεκτρονικό σύστημα, βάσει των προδιαγραφών που θα δώσει η εταιρία.

Όσον αφορά τις περαιτέρω χρήσεις του συγκεκριμένου συστήματος, ο κ. Κυριατζής σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και με άλλους φορείς. Θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μια πολύ καλή καταχώρηση στοιχείων σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καβάλας, ο οποίος ως παράδειγμα έφερε την τακτοποίηση των δωρεάν εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ και την καταχώρηση αδειών καταστημάτων και συστημάτων.[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails