Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πρώτα άλλαξε αφεντικό - Αλλάζει όνομα η Β.Φ.Λ.


Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με έδρα της την Νέα Καρβάλη άλλαξε όνομα από την 1/1/2010. Ένα όνομα, μία ιστορία που υφίσταται από το 1961 άλλαξε από την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς μετά από πρωτοβουλία του νέου ιδιοκτήτη, του Ομίλου Λαυρεντιάδη.
Η Εταιρία ιδρύθηκε το 1961 από τον Όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας και λειτουργεί από το 1965, στην Νέα Καρβάλη, με το ίδιο πάντα όνομα, Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 η Εταιρία πουλήθηκε σε ποσοστό 100% από τους μετόχους της σε μία καινούργια εταιρία που συνέστησε η Lamda Partners του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Πρόκειται για την εταιρία «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά Α.Ε.», με τον διακριτικό τίτλο ELFE s.a.
Με λίγα λόγια, ήταν γνωστό ότι θα αλλάξει το όνομα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και ο νέος ιδιοκτήτης επέλεξε αυτό να γίνει στο τέλος του 2009, από την πρώτη ημέρα του 2010. Παρόλα αυτά, η αλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική κυρίως για συναισθηματικούς και ιστορικούς λόγους.
Η ELFE άλλωστε αγόρασε τη Β.Φ.Λ., αυτή αναλαμβάνει να την οδηγήσει στους στόχους που μπαίνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Στο Εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης την 31η Δεκέμβρη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, έκλεισε το κεφάλαιο Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της Εταιρίας υιοθέτησαν-όπως ήταν υποχρεωμένες-το καινούργιο όνομα. Τον Ιανουάριο αναμένεται στην Καβάλα ο νέος ιδιοκτήτης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς έχει ανακοινωθεί ότι θα παραστεί στην τελετή κοπή της Βασιλόπιτας.
Το πότε θα γίνει αυτή η εκδήλωση είναι άγνωστο, θα γίνει πάντως εντός του μήνα που διανύουμε. Ακούγεται βέβαια ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν θα έρθει στην κοπή Βασιλόπιτας της Εταιρίας, μεταθέτοντας για αργότερα την πρώτη επίσκεψη του σε μία καινούργια εταιρία, από αυτές που έχει στην ιδιοκτησία του.
Μέσα στο εργοστάσιο οι εργασίες συντήρησης των παλαιών μονάδων συνεχίζονται, τα αποτελέσματα αυτών είναι εντυπωσιακά και αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο μιλούν με θετικό τρόπο όλοι οι εργαζόμενοι.
Τον Ιανουάριο, οι διαπραγματεύσεις των εργαζόμενων με τον νέο Δ.Σ. της Εταιρίας θα προχωρήσουν και άλλο. Μέσα στον μήνα που διανύουμε οι νέο ιδιοκτήτες αναμένεται να απαντήσουν γραπτώς στο τι σκέπτονται να κάνουν, πως αντιμετωπίζουν το μέλλον και τις εργασιακές σχέσεις με το Σωματείο Εργαζομένων. Από το φθινόπωρο εκκρεμεί αυτή η αλληλογραφία του Σωματείου με το νέο Δ.Σ. της Εταιρίας. Το Σωματείο πέρα των προφορικών συζητήσεων ζήτησε γραπτές δεσμεύσεις, ανακοινώσεις από την πλευρά του νέου αφεντικού. Το κείμενο αυτό άργησε αλλά φαίνεται ότι είναι έτοιμο προκειμένου να παραδοθεί στους εργαζόμενους τις επόμενες ημέρες.
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails