Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι οι πιθανοί λόγοι της εξαφάνισης του δημάρχου Παγγαίου

Εξετάζεται η σύνδεση της εξαφάνισης με το οικονομικό άνοιγμα στο δήμο ύψους άνω των 500.000 ευρώ
Σε ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία έχουν επεκταθεί οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δημάρχου Παγγαίου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Παράλληλα, έχει δοθεί σήμα για αναζήτησή του και σε όλες τις εξόδους από τη χώρα (μεθοριακοί σταθμοί, αεροδρόμια κ.α.).
Από την έως τώρα προανακριτική διαδικασία και τα στοιχεία που συλλέγονται από κάθε δυνατή πηγή, φαίνεται πως το κίνητρο που οδήγησε στην εξαφάνιση του 47χρονου δημάρχου είναι οικονομικό –και συγκεκριμένα ένα μεγάλο άνοιγμα που έχει εντοπιστεί στα ταμεία του δήμου από ορκωτούς λογιστές, κατά τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έλλειμμα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ στη διάρκεια του 2009. Χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας κλήθηκαν για κατάθεση –εκτός από συγγενικά πρόσωπα του δημάρχου- και υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Παγγαίου.
Η επίσημη αναζήτησή του άρχισε αργά χθες το μεσημέρι, όταν ο αδελφός του δημάρχου έδωσε το πράσινο φως μετά την κατάθεσή του στις Αρχές, ωστόσο οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει αποτελέσματα. Σήμερα υποβλήθηκε και αίτημα στην Εισαγγελία Καβάλας για την εξασφάλιση άδειας από εταιρία κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του αγνοούμενου δημάρχου.
Στις έρευνες συμμετέχουν και αεροσκάφη της Αερολέσχης Καβάλας, ενώ πεζές ομάδες «χτενίζουν» όλη την περιοχή σε στεριά και παραθαλάσσια σημεία για τον εντοπισμό του Τριαντάφυλλου Κουκούδη, που εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του και δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα.
Όπως είναι φυσικό, η εξαφάνιση του δημάρχου έχει προκαλέσει αναστάτωση –αλλά και αγωνία για την τύχη του- μεταξύ των περίπου 5.000 κατοίκων του ορεινού δήμου Παγγαίου.
Μεταφέροντας τα αισθήματα των συνδημοτών του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Απόστολος Τσακίρης δήλωσε χθες το βράδυ στη Voria.gr:
«Ό,τι και να έχει συμβεί στο δήμο, όλοι μας προσευχόμαστε πρώτα απ’ όλα να είναι καλά στην υγεία του ο δήμαρχός μας και ευχόμαστε να επιστρέψει γρήγορα στον τόπο μας και στην οικογένειά του. Όλα τα άλλα διορθώνονται».
Ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης, καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα, έχει εμπλακεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού από το 1996, όταν πρωτοεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Καβάλας, ενώ εκλέχθηκε δήμαρχος Παγγαίου το 2006 και είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές είτε ξανά στο δήμο Παγγαίου είτε –εφόσον εφαρμοστεί η νέα διοικητική μεταρρύθμιση- στον διευρυμένο δήμο που προγραμματίζεται για τη δυτική πλευρά του νομού Καβάλας, με έδρα την Ελευθερούπολη. Είναι διαζευγμένος και έχει μία έφηβη κόρη.
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails