Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Καβάλα: Φωταψία για χάρη της αγοράς


Με συναυλίες, αναβίωση εθίμων, παιχνίδια για μικρά και …μεγάλα παιδιά, εργαστήρια κατασκευών, χριστουγεννιάτικη αγορά, φιλανθρωπικές και άλλες εκδηλώσεις γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα η Καβάλα, με τη φροντίδα του δήμου και της δημοτικής του επιχείρησης ΔΑΝΕΚ.

Χθες (8/12) το βράδυ ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έδωσε επίσημα το σήμα της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου με το άναμμα του εντυπωσιακού γιορτινού φωτεινού διάκοσμου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες.
Η Πλατεία Ελευθερίας είναι γεμάτη από χαρακτηριστικά παιχνίδια της εποχής -τρενάκι του Άη Βασίλη, Καρουσέλ, ενώ υπό κατασκευή είναι το Παγοδρόμιο- αλλά και περίπτερα επαγγελματιών της πόλης που προσφέρουν προς πώληση είδη δώρων, εποχιακά, εδώδιμα και άλλα προϊόντα.
«Στόχος των εκδηλώσεων δεν είναι μόνο να δώσουμε χαρά στα παιδιά, με ό,τι τους προσφέρουμε στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας, να κάνουμε γενικά τους ανθρώπους πιο ευδιάθετους και πρόθυμους να ξοδέψουν, ώστε να ζωντανέψει η αγορά της πόλης μας που πλήττεται από την κρίση…» λέει ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Αν και το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η κεντρική πλατεία, η Καβάλα ολόκληρη έχει φωταγωγηθεί γιορτινά και στολιστεί με εικαστικές παρεμβάσεις που δίνουν άλλη ατμόσφαιρα στην πόλη.
Από τη ΔΑΝΕΚ έχουν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο του μήνα συναυλίες νέων καλλιτεχνών, όπως και τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, εργαστήρια κατασκευών, ζωγραφικής και μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, αναβίωση εθίμων από τοπικούς συλλόγους, χριστουγεννιάτικη αγορά, φιλανθρωπικά μπαζάρ, καθώς και Τραπέζι της Αγάπης (την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) με τη συνεργασία τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και επαγγελματιών της πόλης.
Μάλιστα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Νέας Καρβάλης ανέλαβε -όπως κάθε χρόνο- να κατασκευάσει τη μασκότ των γιορτών, έναν τάρανδο ύψους 3μ και μήκους 4μ, από παραδοσιακούς …κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης! Η κατασκευή του τάρανδου θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό – Συνεδριακό Κέντρο Καβάλας (Ν. Καρβάλη), με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, κι ακολούθως ο τάρανδος θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας, παραμονές Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails