Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

«Καμπάνα» για παρανομία με υγρά καύσιμα στην Καβάλα

Βυτιοφόρο εταιρίας προμήθευε με καύσιμα Ελεύθερο Πρατήριο στην ΚαβάλαΟι καταγγελίες του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Μακεδονίας - Θράκης έφεραν στο φως μία από τις συνήθεις επιλήψιμες μεθόδους μεταφοράς και εμπορίας υγρών καυσίμων στη χώρα μας. Η παράβαση αφορά στη μεταφορά, μέσω βυτιοφόρου που ανήκει σε γνωστή εταιρία καυσίμων, και πώληση υγρών καυσίμων σε ελεύθερο πρατήριο (ΑΠ), με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο έλεγχος της τιμής, της γνησιότητας και της ποιότητας των καυσίμων.
Το Σωματείο Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων διαπίστωσε την παρανομία που πραγματοποιείτο σε ένα ελεύθερο πρατήριο της πόλης της Καβάλας και προέβη σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Ύστερα από έλεγχο, επιβλήθηκε η ποινή της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του βυτιοφόρου για έξι μήνες, ενώ η εταιρία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Η νομοθεσία επιβάλλει τα πρατήρια που εφοδιάζονται από συγκεκριμένες εταιρίες υγρών καυσίμων να διαθέτουν και τα σήματα και διακριτικά των εταιριών αυτών, για φορολογικούς λόγους και για τη διευκόλυνση των ελέγχων ποιότητας των καυσίμων.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Μακεδονίας Θράκης Γιάννης Γαβρίδης κατήγγειλε ότι χρησιμοποιούνται συστηματικά βυτιοφόρα Ι.Χ. για παράτυπη μεταφορά και εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών με τα πρατήρια, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται με τον τρόπο αυτό οι ποιοτικοί και τιμολογιακοί έλεγχοι, αλλά και να συντελείται φοροδιαφυγή μέσω μη απόδοσης ΦΠΑ εκ μέρους των εταιριών.
http://www.voria.gr/details.php?id=6609

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails