Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Τουλάχιστον 125 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Ν.Ζηλανδίας!

Τουλάχιστον 125 φάλαινες βρήκαν τον θάνατο έχοντας εξωκείλει σε δύο ακτές της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε σήμερα υπεύθυνος των υπηρεσιών προστασίας της φύσης.
Συνολικά 101 φάλαινες πιλότοι βρήκαν θάνατο στο Φέαργουελ Σπλιτ, δυτικά του παραθεριστικού θερέτρου Νέλσον, στη νότιο νήσο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ 21 κήτη έχασαν τη ζωή τους σε ανατολική ακτή στην άλλη νήσο της χώρας.
Σύμφωνα με στέλεχος της υπηρεσίας διατήρησης των φυσικών πηγών, καμμία από τις φάλαινες πιλότους δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί: «ήταν σε μία αξιολύπητη κατάσταση. Την ώρα που φθάσαμε τα δύο τρίτα ήσαν νεκρές και χρειάσθηκε να κάνουμε ευθανασία στις άλλες», τόνισε ο Χανς Στοφρέγκεν στην εφημερίδα Νέλσον Μέιλ.
Οι φάλαινες είχαν παραμείνει για πολύ χρόνο έξω από το νερό και υπέφεραν πολύ, εξήγησε ο ίδιος και δήλωσε πως άλλη μία φάλαινα βρέθηκε σε μία κοντινή ακτή κι εκτίμησε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλες που να έχουν χαθεί στην περιοχή.
Οι 21 φάλαινες που βρήκαν τον θάνατο στην άλλη νήσο, ανήκαν σε ομάδα 63 φαλαινών που είχαν εξωκείλει στις ακτές. Οι παραθεριστές κι εθελοντές κατόρθωσαν να σύρουν στη θάλασσα τις άλλες 42, μία από τις οποίες γέννησε μόλις επέστρεψε στο νερό. «Την τελευταία φορά που τις είδαμε, κολυμπούσαν χωρίς πρόβλημα προς τα ανοικτά», τόνισε υπεύθυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails