Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

«Ελλάς ολέ, ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ»


Ένα ατέλειωτο πάρτι. Από το σφύριγμα της λήξης ως και τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Ελλάδα γιορτάζει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το γκολ του Σαλπιγγίδη έστειλε την Εθνική στον έβδομο ουρανό και τον 100αρη, Ρεχάγκελ πίσω στον… θρόνο του. Τα πανηγύρια που «ζέσταναν» και με το παραπάνω το παγωμένο Ντόνετσκ συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή στην Ελλάδα.
Οι διεθνείς έφτασαν λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους υποδέχτηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, αλλά και κάποιοι φίλαθλοι που πήγαν στο αεροδρόμιο για να τους χειροκροτήσουν. «Παρά το προχωρημένο της ώρας, δεν σκεφτήκαμε ότι δουλεύουμε το πρωί και ήρθαμε να αποθεώσουμε τον Οτο και τα παιδιά», ανέφεραν με το χαμόγελο στα χείλη.

«Ελλάς ολέ, ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ», ήταν το σύνθημα που δονούσε τα αποδυτήρια του Ντόνεσκ, το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής αλλά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Στα δύσκολα δεν έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο. Αυτή η ομάδα δίνει απαντήσεις, όταν δέχεται κριτική. Είναι η πολλοστή φορά που αποδεικνύει ότι στα δύσκολα ξέρει να τα καταφέρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αγγελος Χαριστέας.

«Κάναμε ό,τι είχαμε πει. Τους φέραμε στον ρυθμό μας. Με λίγες βελτιώσεις θα προσπαθήσουμε για κάτι καλό στη Νότια Αφρική», δήλωσε από τη μεριά του ο Κώστας Κατσουράνης. «Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ότι προκριθήκαμε στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Ελπίζω όταν πάμε εκεί να το ευχαριστηθούμε, όχι όπως το Euro του 2008, που είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα πίεσης», είπε ο Αλέξης Τζόρβας.

Για πολλούς από τους διεθνείς, που κατά τη διάρκεια της πτήσης πρόσφεραν στον Ρεχάγκελ μια τούρτα για την συμπλήρωση των 100 παιχνιδιών του στον πάγκο της Εθνικής, το γλέντι συνεχίστηκε σε νυχτερινό κέντρο.

Τρελό γλέντι στο αεροπλάνο

Απίστευτο το γλέντι μέσα στο αεροπλάνο από τους διεθνείς. Το κέφι φούντωσε για τα καλά μόλις ο πιλότος πήρε την πρωτοβουλία να βάλει στα μεγάφωνα του αεροπλάνου ελληνική μουσική. Παίκτες και προπονητικό τιμ τραγουδούσαν με τη ψυχή τους. Πρωτεργάτες οι «παλιοί», Καραγκούνης, Κατσουράνης και Χαριστέας.

Ο τιμ μάνατζερ της εθνικής, Τάκης Φύσσας έπαιρνε συνεχώς το μικρόφωνο του αεροπλάνου και είτε τραγουδούσε διάφορα άσματα, είτε πείραζε τους υπόλοιπους με κύριο αποδέκτη τον Γιώργο Καραγκούνη. Οι σαμπάνιες και τα πούρα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Αποθέωση

«Οι Έλληνες επέστρεψαν στην παγκόσμια σκηνή. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστειλε τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της ιστοσελίδας της FIFA. «Ο Ρεχακλής έκανε ακόμα ένα θαύμα», αναφέρει η «Bild».

Και τα εγκωμιαστικά σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ δεν σταματούν: «Η Ελλάδα στο Μουντιάλ, κλάμα για την Ουκρανία του Σεφτσένκο. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ρεχάγκελ, που μετά το απίστευτο Euro 2004 έφερε εις πέρας ακόμα μια δύσκολη αποστολή για τους Έλληνες», γράφει η «Gazzetta».

«Η Ελλάδα έσφιξε την πρόκριση. Ένα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν αρκετό για να πάρει η Ελλάδα την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Έπαιξε έξυπνα και πήρε σπουδαία νίκη στο Ντόνετσκ», αναφέρει το BBC.

Daily Mail: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στέλνει τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης στο Μουντιάλ. Reuters: H Eλλάδα ζάλισε την Ουκρανία και πήγε Μουντιάλ. Sky Sports: Σαλπιγγίδης, ο ήρωας της Ελλάδας. ESPN: Σοκ προκάλεσε η Ελλάδα στο Ντόνετσκ. USA Today: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1994

«Μάγκες μας στείλατε», «Υπάρχω και όσο υπάρχεις θα υπάρχω», «Ο κόσμος δικός τους», «Πάμε Μουντιάλ», «Μπράβο Ότο η Ελλάδα σε ευγνωμονεί», «Σήκωσε και αυτό», «Πιο βαριά… η γρίπη του τσολιά», «Μουντιάλ κόντρα σε όλους», είναι μερικοί από τους τίτλους του ελληνικού αθλητικού Τύπου.

Και τώρα η κλήρωση

Και τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή της 4ης Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Α’ γκρουπ: Νότιος Αφρική, Βραζιλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία.
Β’ γκρουπ: Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ελβετία, Ελλάδα, Σερβία, Δανία, Σλοβακία.
Γ’ γκρουπ: Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Καμερούν, Νιγηρία, Αλγερία, Παραγουάη, Χιλή, Ουρουγουάη / Κόστα Ρίκα
Δ’ γκρουπ: Ιαπωνία: Νότιος Κορέα, Βόρειος Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Μεξικό, Ονδούρα

Δείτε ξανά και ξανά το "χρυσό" γκολ



http://www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails