Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

EUROLEAGUE-ΑΛΜΠΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ 75-70


Η ομάδα των θαυμάτων
Το Μαρούσι ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και βρίσκεται με το σπαθί του και την μαγκιά των παικτών του για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Η ομάδα των βορείων προαστίων γνώρισε... γλυκιά ήττα από την Άλμπα στην κατάμεστη "Ο2 Arena" με 75-70 και σε συνδυασμό με τη νίκη στο ΣΕΦ (79-70) πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του κάτι που πριν την έναρξη των προκριματικών έμοιαζε με θαύμα.

Το Μαρούσι μετά τον Άρη απέκλεισε και την ιστορικότερη ομάδα της Γερμανίας, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και κόσμο ωστόσο η ψυχή και το πάθος των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα υπερίσχυσαν και όπως είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό μετά τη λήξη του αγώνα ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αλεξανδρής: "Δεν υπάρχει πια Μαρουσάκι όπως λένε μερικοί, αλλά μόνο Μαρουσάρα".

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο παρκέ και κατάφερε με πρωταγωνιστές τους Κις και Μαυροειδή να προηγηθεί με +5 (19-14) και να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 21-19. Ο Τζούλιους Τζένκινς όμως ήταν αυτός που ανέλαβε να "ξυπνήσει" τους συμπαίκτες του. Με επιθετική αιχμή τον Αμερικανό η Άλμπα ανέτρεψε τα δεδομένα και προηγήθηκε με 33-27, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας των βορείων προαστίων αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν στον πόντο (33-32). Ο Τζένκινς ωστόσο έμοιαζε ασταμάτητος και έχοντας και τη βοήθεια τους Σέκουλιτς επέτρεψε στην Άλμπα να πάει στα αποδυτήρια έχοντας αβαντάζ 5 πόντων (43-38).

Ο Κις με τρίποντο στην έναρξη της επανάληψης μείωσε σε 43-41 αλλά το πρόβλημα των φάουλ επηρέασε την ελληνική ομάδα. Με τον Τζένκινς λοιπόν να συνεχίζει το... βιολί του η Άλμπα κατάφερε να καλύψει για πρώτη φορά τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα, αφού προηγήθηκε με 51-41 (27’). Το Μαρούσι όμως ήταν... πολύ σκληρό για να πεθάνει και με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπατή, ο οποίος πέτυχε δύο καθοριστικά τρίποντα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μόλις στο -1 (56-55).

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά το Μαρούσι και πλησίασαν αρκετές φορές τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Τα τελευταία δευτερόλεπτα μάλιστα ήταν δραματικά αλλά το μεγάλο τρίποντο του Μάριου Μπατή 6’’ πριν το φινάλε (διαμόρφωσε το τελικό 75-70) έστειλε στο... καναβάτσο την Άλμπα και στα ουράνια το Μαρούσι.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 43-38, 56-55, 75-70.
ΑΛΜΠΑ (Παβίσεβιτς): Χάμαν, Ζβίενερ, Ντόιτσιν 3 (1), Σέκουλιτς 9, Τζένκινς 32 (5), Ράιτ 6 (1), Τσαμπ 10, Μπαϊράμοβιτς 2, ΜακΕλρόι 13.
ΜΑΡΟΥΣΙ
(Μπαρτζώκας): Κις 17 (4), Πελεκάνος, Μπατής 15 (4), Χόμαν 6, Διαμαντόπουλος, Μαυροειδής 13, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Κένταλ 5 (1), Καϊμακόγλου 7 (1), Γκόρντον 5 (1).
http://www.basketblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails