Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο απρόσμενος σύμμαχος της Microsoft ονομάζεται... Mozilla


Κάτι σαν το ρόλο του διαπραγματευτή παίζει η ομάδα ανάπτυξης του Mozilla στη διένεξη μεταξύ Microsoft και Google με αφορμή ένα plugin της δεύτερης για τον Internet Explorer.

Πριν από μια εβδομάδα η Google διέθεσε ένα πρόγραμμα-προσθήκη (plugin) για τον Internet Explorer, το Chrome Frame, με το οποίο οι χρήστες του browser της Microsoft μπορούν να δουν σελίδες γραμμένες σε HTML 5. Το plugin υπόσχεται επίσης καλύτερη και ταχύτερη εκτέλεση των τμημάτων των σελίδων που έχουν αναπτυχθεί σε JavaScript, ωστόσο η διάθεσή του προκάλεσε την αντίδραση της Microsoft που προειδοποίησε τους χρήστες πως η εγκατάσταση του Chrome Frame μπορεί να δημιουργήσει "τρύπες" στο σύστημα προστασίας του Internet Explorer.

Στη (νέα) διένεξη θέση πήραν οι επικεφαλής του Mozilla, που σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζουν το Chrome Frame ως λανθασμένη προσέγγιση. Η χρήση του Chrome Frame καθιστά τις λειτουργίες των εφαρμογών λιγότερο αποτελεσματικές ή τις απενεργοποιεί πλήρως" αναφέρει ο Mike Shaver επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Mozilla.

Παρόμοιες απόψεις υιοθετούν και άλλα στελέχη της ομάδας του Mozilla, που επισημαίνουν πως προσεγγίσεις τύπου Chrome Frame οδηγούν σε πολυδιάσπαση του Web και δυσκολεύουν τόσο τους τελικούς χρήστες όσο και τους υπεύθυνους ανάπτυξης Web εφαρμογών.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails