Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 76-68


Εντάξει, οι πρώτοι είπαμε πως ήταν εύκολοι. Και οι Κροάτες εύκολοι; Είναι τυχαίο πως η Εθνική μας πέτυχε 52 πόντους σε κάθε ένα από τα πρώτα δύο ημίχρονα της διοργάνωσης; Μάλλον όχι! Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε στην πορεία, αλλά για την ώρα η "επίσημη αγαπημένη" είναι μια χαρούλα!

Λες και παίζουν χρόνια μαζί, λες και δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ μπάσκετ και σκορπίζει τους αντιπάλους του. Χωρίς έλεος, "take no prisoners" που λένε και οι Αμερικανοί, χωρίς να τους αφήνουμε να πάρουν ανάσα. Και μην σας ξεγελά το τελικό 76-68, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη η διαφορά, αλλά τι σημασία έχει;

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, με τον Μπουρούση να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους (2/2 τρίποντα, 5/5 δίποντα, 2/2 βολές), 5 (4-1) ριμπάουντ, 2 ασίστ. Με τον Κουφό να πετυχαίνει σε λιγότερο από εννέα λεπτά 10 πόντους (4/5 δίποντα, 2/3 βολές).

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με 71% στα τρίποντα, 78% στα δίποντα, 75% στις βολές. Στο χθεσινό μας αντίστοιχο κομμάτι αναρωτηθήκαμε: Υπήρχε λόγος να παίξουμε και το δεύτερο ημίχρονο; Γιατί απόψε υπήρχε λόγος;

Είπαμε, η Κροατία δεν ήταν ΠΓΔΜ και ας κάθονταν παρέα οι φίλαθλοί τους στην εξέδρα. Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου έμοιαζε "ζόρικο" για την Εθνική, καθώς οι Κροάτες μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ξεκίνησαν με 6-0 σερί και εκμεταλλευόμενοι κακές μας επιλογές πήγαν στο 11-2 (54-42).

Ήταν η στιγμή να καρφώσει στα μούτρα του Κασούν ο Μπουρούσαρος για να δώσει το έναυσμα. Περπέρογλου και Φώτσης πήραν το μήνυμα και την κατάσταση στα χέρια τους, η Εθνική βρέθηκε ξανά σε απόσταση ασφαλείας (62-44) και η διαφορά ανέβηκε μέχρι το +20 (65-45). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα ανώφελο φάουλ (το τέταρτο) του Σχορτσιανίτη.

Στην τέταρτη περίοδο είχαμε… ρεκόρ. Στα 39 πρώτα δευτερόλεπτα η ομάδα μας είχε χρεωθεί με τέσσερα φάουλ και οι Κροάτες είχαν το μπόνους των βολών! Μοιραία μπήκαμε σε… περιπέτεια και η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται. Από τη γραμμή της φιλανθρωπίας οι Κροάτες μείωσαν στο 70-58, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ήταν εμφανές ότι η Εθνική είχε χάσει τον ρυθμό της και πως υπήρχε βιασύνη να τελειώσει ο αγώνας, παρότι στην επίθεση παίζαμε αρκετά με τον χρόνο, κάτι διόλου παράλογο κοιτάζοντας το ταμπλό. Οι Κροάτες μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (71-65 με το τρίποντο του Βούισιτς), αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Σπανούλη έβαλαν τέλος στο παιχνίδι. Τέλος που θα έμπαινε νωρίτερα, αν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για παράδειγμα ήταν πιο εύστοχος στις βολές (2/8).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 52-31, 65-47, 76-68.
ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 19 (2), Ζήσης 9 (1), Σπανούλης 11 (1), Καλάθης 3, Φώτσης 5 (1), Πρίντεζης 3 (1), Κουφός 10, Περπέρογλου 10 (1), Σχορτσιανίτης 4.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Ούκιτς 15, Κους 3, Πόποβιτς 8 (2), Βούισιτς 13 (1), Πρκάτσιν, Ρόζιτς 6 (1), Πλάνινιτς 8, Στόγιτς 3 (1), Λόντσαρ, Μπάνιτς 5, Νίσεβιτς 2, Κασούν 5.
http://www.basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails