Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

10 χρόνια αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης.

Την πόλη της Καβάλας επισκέπτεται από αύριο και για τρεις μέρες ο δήμαρχος Νυρεμβέργης Δρ.Ulrich Maly επικεφαλής 13μελούς αντιπροσωπείας από τη γερμανική πόλη προκειμένου να παραστούν στους επίσημους εορτασμούς των δέκα χρόνων αδελφοποίησης των δυο πόλεων.
Η επίσημη τελετή του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19.00 το απόγευμα στην νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Την ίδια μέρα στον επάνω όροφο ο δήμαρχος Νυρεμβέργης θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Η Νυρεμβέργη κατά τα έτη 1937 έως 1947». Με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Δήμου Νυρεμβέργης.

Το δήμαρχο θα συνοδεύουν στο ταξίδι του τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι (ένας από κάθε παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου), δυο υπηρεσιακοί παράγοντες (ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης και η υπεύθυνη υπάλληλος για την πόλη της Καβάλας), δυο καλλιτέχνες και πέντε δημοσιογράφοι.
Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης την Παρασκευή το πρωί περιλαμβάνει επίσκεψη του Δρ.Ulrich Maly στο νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ενώ το ίδιο βράδυ στις 19.30 η αντιπροσωπεία της αδελφής πόλης θα παρακολουθήσει τη λαϊκή γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων στο ομώνυμο δασάκι της συνοικίας.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης συνεχίζεται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 20.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ όπου διοργανώνεται βραδιά κλασσικής μουσικής με την υψίφωνο Verena Vogt, τον πιανίστα Marie – Luise Klein και τον κιθαρίστα Φώτη Κουτσοθόδωρο. Νωρίτερα το Σάββατο ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης συνοδευόμενος από το δήμαρχο Καβάλα μαζί με τη γερμανική αντιπροσωπεία θα παραβρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Ιμαρέτ για την ευγενική παραχώρηση των αιθουσών τους, όπως επίσης το Δημοτικό Ωδείο και το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας που θα πλαισιώσουν με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τον εορτασμό των δέκα χρόνων της αδελφοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails