Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Eπιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Τα 4 από τα 17 επιδοτούμενα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όπως αναφέρεται στο ένθετο «Προσλήψεις» της εφημερίδας «Τα Νέα», με την υλοποίηση των τριών προγραμμάτων, 10.000 άνεργοι θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ενώ 800 άνθρωποι που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) θα έχουν την ευκαιρία να προωθηθούν στην απασχόληση.
Παράλληλα θα δημιουργηθούν 50 θέσεις εργονομικής διευθέτησης εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες. Επίσης, άλλοι 2.300 που επίσης ανήκουν στις ΕΚΟ θα τοποθετηθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ακόμα 50 θέσεις θα δημιουργηθούν για την εργονομική διευθέτηση του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες. Ακόμα, θα επιχορηγηθούν 200.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Συνολικά 213.200 άνθρωποι θα προωθηθούν στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, στην ΕτΚ δημοσιεύτηκαν σε τρία ΦΕΚ τα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση, εργαζομένων και επιχειρήσεων.


Ειδικότερα, τα 4 προγράμματα είναι: ΠΑΤΗΣΤΕ
ΕΔΩ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails