Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Το Νησί», μια σειρά ύμνος στην ελπίδα για ζωή και στον έρωτα

Το βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νησί», εκδόθηκε στην Αγγλία το 2006 κι έγινε παγκόσμιο bestseller με 2.000.000 πωλήσεις εκ των οποίων 185.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διασκευάζεται για την τηλεόραση ένα διεθνές best seller, το βιβλίο «Το Νησί», της Victoria Hislop. Η σειρά, η οποία είναι ένας ύμνος στην ελπίδα για ζωή και στον έρωτα. Η ιστορία ξεκινά από το 1939 και φτάνει έως και το 2001, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ζωή των κατοίκων της Πλάκας και της Σπιναλόγκας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την λέπρα. Οι κάτοικοι της Πλάκας που πρέπει να κρατήσουν μυστική την ασθένεια, ενώ στην Σπιναλόγκα, οι μελλοθάνατοι Χανσενικοί, «φυλακισμένοι» πάνω στο νησί, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινής επιβίωσης, ευημερούν, παντρεύονται και κάνουν παιδιά, καλλιεργούν, κάνουν εμπόριο, συνεχίζουν να ζουν…

Τη διασκευή έχει αναλάβει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρητικός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Τους χαρακτήρες της σειράς θα ζωντανέψουν οι ηθοποιοί: Ο Στέλιος Μάινας να υποδύεται τον Γιώργη, τον βαρκάρη που μεταφέρει, στην Σπιναλόγκα, προμήθειες και Χανσενικούς. Η Κατερίνα Λέχου υποδύεται την γυναίκα του Γιώργη, δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στην Σπιναλόγκα, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες. Τις δύο κόρες υποδύονται η Γιούλικα Σκαφιδά και η Ευγενία Δημητροπούλου. O Αιμίλιος Χειλάκης, υποδύεται τον νεοφερμένο, από την Ευρώπη, που προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις των φτωχών ανθρώπων της Πλάκας. O Αλέξανδρος Λογοθέτης, υποδύεται το γιατρό που με τις έρευνές του, για την ασθένεια του Χάνσεν, φέρνει την ελπίδα στους αρρώστους και τις οικογένειές τους. Σε άλλους ρόλους θα δούμε τους ηθοποιούς: Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσο Νούσια, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέα Αυγουστίδη, Αννίτα Κούλη, Νίκο Ορφανό και πολλούς άλλους. Τα γυρίσματα την σειράς γίνονται στην Πλάκα, στην Σπιναλόγκα, στην Ελούντα και στον Άγιο Νικόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails