Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Kίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλούς νομούς - Υπό έλεγχο όλες οι φωτιές


Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν το Σάββατο οι Νομαρχικές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, σύμφωνα με το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς τοποθεσίες στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων μέχρι και τη Δευτέρα.

Υπό απόλυτο έλεγχο οι φωτιές στη χώρα

Μόνο στη χωματερή των Άνω Λιοσίων εξακολουθεί να καίει φωτιά, η οποία όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία στις πυροσβεστικές Aρχές καθώς βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο.

Σε όλα τα άλλα μέτωπα και οι τελευταίες εστίες φωτιάς έχουν τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο.

Προσωρινά ελεύθερος ο συλληφθείς για εμπρησμούς.


Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο συλληφθείς ως ύποπτος για τους εμπρησμούς των τελευταίων ημερών στη Ζάκυνθο.

Το θέμα παραπέμπεται τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά την διαφωνία που προέκυψε μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα ως προς τις ενδείξεις ενοχής του.

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε στην ανάκριση ότι τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του τα είχε προμηθευτεί για να διοργανώσει μπάρμπεκιου με φίλους του στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι κατοικήσιμη.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails