Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αυξημένα τα κρούσματα της εγκεφαλίτιδας

Στην πλειοψηφία τους τα άτομα ήταν ηλικιωμένοιΕικοσιδύο άτομα νοσηλεύτηκαν από τον Ιούλιο έως και σήμερα στο νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Στη πλειοψηφία τους οι ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι και προέρχονται από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr η διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου «δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, εξετάζεται από τι προκλήθηκε η εγκεφαλίτιδα», σημείωσε μάλιστα ότι πριν από δεκαπέντε ημέρες έχουν καταγραφεί και δυο θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η αύξηση οφείλεται σε κάποιον ιό και αναμένουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Τι είναι η εγκεφαλίτιδα;

Η εγκεφαλίτιδα είναι μία ιογενής πάθηση του εγκεφάλου. Ένας ιός δηλαδή που εισέρχεται κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προσβάλλει τον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό, και προκαλεί φλεγμονή του εγκεφάλου. Η σοβαρή εγκεφαλίτιδα, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανακοπή, κώμα και θάνατο. Η πρωτογενής εγκεφαλίτιδα είναι εξαιρετικά σοβαρή, σε αντίθεση με τη δευτερογενή, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί ακόμη και χωρίς τη βοήθεια γιατρού.

Συμπτώματα εγκεφαλίτιδας:

Έντονος πονοκέφαλος, ξαφνικός πυρετός, υπνηλία, σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ζαλάδες, ναυτία και εμετούς, τρεμούλιασμα και σπασμούς, αλλοίωση του επιπέδου συνείδησης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails