Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Πήδημα» κορυφής ο Γουέμπερ!


Την καλύτερη… θέα θα έχει στη θερινή διακοπή της Formula 1 ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος με την πανάξια νίκη του στο Χανγκαρόρινγκ έκανε άλμα κορυφής, αφού πλέον οδηγεί την κούρσα, με επτά αγώνες να απομένουν. Ο Αυστραλός κατάφερε να ανατρέψει όλα τα αρνητικά σκηνικά που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, να τα εκμεταλλευτεί άψογα και με εκπληκτική εμφάνιση να φτάσει στην τέταρτη φετινή του νίκη, όντας ο μοναδικός που έχει τόσες. Και φυσικά το πανηγύρισε με τον κλασικό του τρόπο, πηδώντας στο βάθρο!
Έτσι, το «καγκουρό» έφτασε τους 161 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον στους 157, με τον Βρετανό να εγκαταλείπει, ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την τρίτη θέση που κατέκτησε να έχει 151, ακολουθεί ο Τζένσον Μπάτον (8ος σήμερα) στους 147 και ο Φερνάντο Αλόνσο που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου έχει 141. Στους κατασκευαστές η Red Bull πέρασε επίσης πρώτη με 312 πόντους, αφήνοντας τη Ferrari στους 304.
Η δεύτερη θέση του Αλόνσο ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από αυτό που ήλπιζαν στη Ferrari, αφού η ιταλική ομάδα ήταν ξεκάθαρα πολύ πίσω από πλευράς ρυθμού σε σχέση με τη Red Bull. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός πιλότος παλικαρίσια κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Φέτελ για πολλούς γύρους και χωρίς ουσιαστικά να… ιδρώσει ιδιαίτερα, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.
Ο αγώνας του Φέτελ ίσως να ήταν καλύτερος, αν δεν υπήρχε μια ποινή διέλευσης που του επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες, αναγκάζοντας τον Γερμανό να παραχωρήσει την πρώτη θέση που κρατούσε από την εκκίνηση. Αν και ο εκνευρισμός του ήταν φανερός, η αλήθεια είναι ότι τιμωρήθηκε όχι για την εμφανή παράβαση που έκανε μπαίνοντας στα πιτ, αλλά για καθυστέρηση του grid κατά την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.
Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Φελίπε Μάσα, έκανε έναν πολύ ήσυχο αγώνα, όπου δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε, για να πάρει τους βαθμούς της τέταρτης θέσης. Με μια πολύ καλή εμφάνιση που επιβεβαίωσε το καλύτερο διήμερο της καριέρας του στη Formula 1, ο Βιτάλι Πετρόφ έδωσε την πέμπτη θέση στη Renault.
Εξαιρετική εμφάνιση και για τις δύο Williams, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να τερματίζει έκτος και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο δέκατος, μετά από μια μονομαχία που έκοψε ανάσες με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Τα εύσημα και στην Sauber η οποία είχε επίσης τους δύο πιλότους της στους βαθμούς, με τον Πέδρο Ντε Λα Ρόσα να είναι έβδομος και τον Καμούι Κομπαγιάσι ένατος, με τον Ιάπωνα να κάνει φανταστική εμφάνιση, αφού εκκινούσε 23ος!

Για τη McLaren ο αγώνας ήταν καταστροφικός. Ο Τζένσον Μπάτον τερμάτισε μόλις όγδοος σε μια άχρωμη και άοσμη εμφάνιση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε, με τους Βρετανούς να βρίσκονται πλέον πίσω και στις δύο βαθμολογίες.
Η κατάταξη στην Ουγγαρία:
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails