Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Έμεινε ελεύθερος ο Κρστιτς


Μια... λαμπάδα στο μπόι του Γιάννη Μπουρούση πρέπει να ανάψει ο Νέναντ Κρστιτς. Η άνανδρη επίθεσή του σε παίκτες της Εθνικής και κυρίως το γεγονός ότι πέταξε καρέκλα στον Γιάννη Μπουρούση, με αποτέλεσμα ο Έλληνας σέντερ να τραυματιστεί στο κεφάλι, ώθησαν τον αθλητικό εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, να διατάξει, αυτεπάγγελτα, τη σύλληψη του Σέρβου παίκτη.

Έτσι, ο Κρστιτς οδηγήθηκει στην Ασφάλεια, στο Τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ η κυβέρνηση της χώρας του ζήτησε και έλαβε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση. Μάλιστα, ανέθεσε στην Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς να έρθει άμεσα στην Αθήνα και να διευθετήσει το ζήτημα, έτσι ώστε ο Σέρβος σέντερ να αφεθεί ελεύθερος. Στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας, πάντως, μετέβη και ο Σέρβος πρέσβης, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι, καθώς ο Νέναντ Κρστιτς μεταφέρθηκε στη Σχολή Ευελπίδων, έτσι ώστε να απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Εκεί του ασκήθηκε δίωξη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του αθλητικού νόμου και πρόκλησης σωματικής βλάβης, όμως, λόγω του ότι ο Γιάννης Μπορούσης δεν κατέθεσε μήνυση, ο Κρστιτς αφέθηκε ελεύθερος και μετέβη στην σέρβικη πρεσβεία.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της πρεσβείας αναζητούν τρόπο να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα του, όπου βρίσκεται η υπόλοιπη αποστολή των «πλάβι» από νωρίς το πρωί.

Βέβαια, μεγάλο ρόλο στο να αφεθεί ελεύθερος ο Κρστιτς, έπαιξε και η άμεση... κινητοποίηση της σερβικής κυβέρνησης και ο ερχομός της Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβίας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, στην Αθήνα.

Δεν ανησυχούν για βαριά τιμωρία

Σε ότι αφορά γενικότερα τα επεισόδια που έγιναν στο χθεσινό… φιλικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με την Σερβία, το σχετικό βίντεο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι φυσικό να το έχουν δει και στην FIBA.
Έτσι, σήμερα θα γίνει γνωστό αν υπάρχει περίπτωση τιμωρίας παικτών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Ωστόσο, στην ΕΟΚ δεν υπάρχει φόβος για σοβαρή τιμωρία, καθώς το βίντεο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια «ειδική» αναφορά στο φύλλο αγώνα.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails