Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Μεταφέρεται τις επόμενες μέρες η αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ

Ήρθε όπως φαίνεται η ώρα για να απομακρυνθεί η αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ από την πλατεία Καραολή - Δημητρίου στην παραλία. Μετά από συνάντηση που έγινε μεταξύ του νέου πρόεδρου του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδη και του προέδρου του ΚΤΕΛ Σίμου Γιοβανάκη, αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες η αφετηρία να μεταφερθεί πίσω από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού.

Ήδη σ’ εκείνο το σημείο έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και σημάνσεις που δείχνουν που θα σταθμεύουν και πως θα κινούνται τα λεωφορεία. Ήδη ο χώρος αυτός άρχισε να χρησιμοποιείται από τα αστικά ως χώρος στάθμευσης, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθεί η αφετηρία. Στα σχέδια του ΟΛΚ είναι και η κατασκευή ένος σκεπάστρου για να προφυλλάσονται οι επιβάτες, ενώ υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί εκεί και μια πιάτσα ταξί.

Στο σημείο που βρίσκεται τώρα η αφετηρία θα μείνει μόνο το εκδοτήριο εισητηρίων, αλλά και οι στάσεις από τις οποίες θα επιβιβάζονται και θα αποβιβάζονται οι επιβάτες. Με τον τρόπο αυτό ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων της Καβάλας τα τελευταία χρόνια φαίνεται να λύνεται. Σύμφωνα με τον κ. Γιοβανάκη το αστικό ΚΤΕΛ αποδέχτηκε τελικά την πρόταση του ΟΛΚ, μια και κρίθηκε πως είναι λογική η μεταφορά της αφετηρίας.

Με την λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτίων Δ.Χ., απομακρύνθηκε και ο κίνδυνος να μείνουν τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ από καύσιμα.

Πάντως ο κ. Γιοβανάκης όταν ρωτήθηκε για το αν πιάσει και το αστικό η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, μας είπε πως δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό, μια και υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με το δημόσιο μέχρι το 2019. Από εκεί και μετά βλέπουμε. Πάντως όπως μας είπε δεν είναι και εύκολο να γίνει ιδιωτικό ΚΤΕΛ, αφού έτσι θα υποβαθμιστούν κάποιες άγονες γραμμές. Βέβαια με την φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, τίποτα δεν αποκλείεται.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails