Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ασθενής «πήδηξε» από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καβάλας


Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις 11:30 στο Νοσοκομείο μετά από ένα τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.
Συγκεκριμένα 50χρονος με ψυχολογικά προβλήματα έπεσε στο κενό από το παράθυρο του 3ου ορόφου από την πνευμονολογική κλινική όπου είχε μεταφερθεί.
Η ιστορία είναι ιδιαίτερα τραγική.
Ο ασθενής έφτασε με ασθενοφόρο στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Καβάλας λίγο μετά τις 11 το πρωί. Μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ από την κλινική Γαλήνη όπου νοσηλεύονταν. Διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας, μεταφέρθηκε με τη συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού στον 3ο όροφο για εισαγωγή και νοσηλεία στον πνευμονολογική κλινική. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο ασθενής ήταν ιδιαίτερα αντιδραστικός, πρόβαλε αντίσταση στο προσωπικό και τελικά λίγο πριν ξαπλώσει στο κρεβάτι στην κλινική όπου εισήχθη, άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε στο κενό από τον 3ο όροφο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Εκπρόσωποι του νοσοκομείου Καβάλας ερεύνησαν το παρελθόν του και διαπίστωσαν ότι από καιρό έπασχε από διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.
Λιτή και συγκεκριμένη η δήλωση του διοικητή Σάββα Κοσμίδη είπε για το περιστατικό τα εξής:
«Το περιστατικό προσήλθε γύρω στις 11:20 στα επείγοντα περιστατικά με ασθενοφόρο προερχόμενος από την ψυχιατρική κλινική Γαλήνη όπου είχε πάει σήμερα το πρωί εκεί όπου αυτοί διέγνωσαν ότι είχε κάποιο παθολογικό σοβαρό πρόβλημα, τον προώθησαν προς το Νοσοκομείο. Εξετάστηκε αμέσως από τους γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά διαγνώστηκε πρόβλημα καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας και προωθήθηκε στην πνευμονολογική κλινική για θεραπεία. Εκεί όταν τον φέρανε στο θάλαμο της κλινικής και πριν κατέλθει στο κρεβάτι, ενώπιον των νοσηλευτών και των άλλων άνοιξε το παράθυρο και πήδηξε από τον 3ο όροφο με αποτέλεσμα να καταλήξει. Ευθύνες ή παραλείψεις του προσωπικού δεν υπάρχουν, ήταν κάτι εντελώς απρόβλεπτο».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails