Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πενθεί ο Eλληνικός αθλητισμός

Ο παλιός παίκτης και προπονητής της ΑΕΚ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 73 ετών

Ο Αλέκος Σοφιανίδης σήμερα ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων… Ο πρώην παίκτης και προπονητής της ΑΕΚ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από πολύχρονη «μάχη» με ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1937 στην Κωνσταντινούπολη και η πρώτη του ομάδα ήταν η Μπεσίκτας, με την οποία αγωνίστηκε και στην Ευρώπη. Το 1958 ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την καριέρα του ένα χρόνο μετά (περίμενε να αποχαρακτηριστεί από επαγγελματίας επειδή έπαιζε νωρίτερα στη Τουρκία!) με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Επαιξε κατά βάση ως αριστερός μπακ στην Ενωση και συνολικά έπαιξε 274 παιχνίδια σκοράροντας 12 φορές. Μάλιστα, έγινε και διεθνής με την εθνική Ελλάδος παίζοντας σε επτά ματς.

Μετά το τέλος της καριέρας του, έγινε προπονητής. Την σεζόν 1973/74 έγινε προπονητής και στην ΑΕΚ, ενώ πέρασε και από τον πάγκο πολλών ομάδων σε Β’ και Γ’ εθνική. Στην Εθνική ομάδα δούλεψε και πολλά χρόνια σαν συνεργάτης προπονητών, προπονητής ηλικιακών ομάδων και πρώτος προπονητής από το Νοέμβριο του 1988 ως τον Μάρτιο του 1989. Ο Ατρόμητος ήταν η τελευταία του ομάδα ως τεχνικός το 1999.

Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε και ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους του Αλέκου Σοφιανίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα. Ο εκλιπών υπήρξε επιφανές μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας στην εποχή του ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails