Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Χρυσοί» στις καρδίες μας!


Πάλεψαν για να κάνουν το repeat αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν οι Νέοι, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 62-73 και έτσι κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στην διοργάνωση.

Οι Γάλλοι από την αρχή κιόλας του παιχνιδιού έδειξαν ότι ήθελαν να πάρουν την ρεβάνς και με απανωτά τρίποντα γρήγορα πήραν την πρωτοπορία. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες που η Εθνική έκανε την μεγάλη επιστροφή στο δεύτερο δεκάλεπτο, αυτή τη φορά η διαφορά απλά διευρύνθηκε και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμοιαζε απλά να τα έχει χαμένα. Οι Γάλλοι είχαν διαβάσει το παιχνίδι της εθνικής και σε κάθε καλάθι της Ελλάδας, «απαντούσαν» με τρίποντο.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα άρχισε να αντιδρά και με σταθερά βήματα έριξε την διαφορά των 20 πόντων σε λογικά πλαίσια. 1’ 25’’ μάλιστα πριν την λήξη η διαφορά βρέθηκε στους 6 πόντους (60-66) όμως η αντίδραση των Γάλλων ήταν άμεση και την εκτόξευσαν και πάλι στους 11 (62-73).

Ο Νίκος Παππάς και ο Κώστας Παπανικολάου συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων μαζί με τους Μάριο Ντέλας (Κροατία), Νίκολα Μίροτιτς (Ισπανία) και Άντριου Αλμπισί (Γαλλία). Ο τελευταίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Η αποστολή της Εθνικής Νέων επιστρέφει μέσω Μονάχου στην Αθήνα στις 23:10 το βράδυ της Δευτέρας.

Δεκάλεπτα: 06-19, 22-41, 39-56, 62-73.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Μάντζαρης 12, Παπανικολάου 10, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22, Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7.

ΓΑΛΛΙΑ (Ζαν-Αϊμέ Τουπάν): Ρουσελιέ 6, Αμπούντου 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ 6, Τάνγκε 5, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Γκαβρίλοβιτς, Πρενόμ 4, Καντολό 5.

Η τελική κατάταξη

1. Γαλλία

2. ΕΛΛΑΔΑ

3. Ισπανία

4. Κροατία

5. Ρωσία

6. Μαυτροβούνιο

7. Σερβία

8. Ουκρανία

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails