Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μπροστά... φωτιές, πίσω... τρέχουμε!


Απολαυστική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό στην Αυστραλία, καθώς κέρδισε με 5-3 την Σίδνεϊ. Οι «κίτρινοι» έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στον επιθετικό τομέα και πέτυχαν πέντε τέρματα. Αντίθετα στην άμυνα έδειξαν ότι έχουν πολλά κενά και με συνδυασμό την… επιπολαιότητα τους δέχτηκαν τρία τέρματα. Ανάπτυξη από τα πλάγια και βάρος στην επίθεση έδωσαν οι παίκτες του Μπάγεβιτς.
Μπροστά βγάζει φωτιές, αλλά πίσω χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. Αυτή είναι η εικόνα της ΑΕΚ που παρουσίασε στο πρώτο φιλικό στην Αυστραλία με αντίπαλο τη Σίδνεϊ. Παρουσία 5.000 Ελλήνων η «Ενωση» μπήκε δυνατά και παίζοντας με 4-2-3-1 προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν ρυθμό και σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι τους κι έφταναν με ιδιαίτερη ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ. Στο 30’ ο Λεονάρντο συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Λυμπερόπουλο. Ο Βραζιλιάνος γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπροσκ ισοφαρίζει με πέναλτι.

Στο 37’ ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ κόρνερ, ο Καφές έπιασε την κεφαλιά και εν συνεχεία ο Μπλάνκο στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Στο 47’ ο Αραμπατζής έκανε τραγικό λάθος. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ προσπάθησε να περάσει τον Μπροσκ, ο οποίος με προβολή έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.
Στο 60’ ο Σκόκο βρήκε τον Λυμπερόπουλο κι αυτό με ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Στο 74’ ο Λυμπερόπουλος αυτή τη φορά τροφοδοτεί τον Σκόκο ο οποίος δεν δυσκολεύεται να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4! Τρία λεπτά αργότερα, ο Λυμπερόπουλος επιχειρεί το σουτ. Ο Καφές καραδοκούσε πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά έκανε το 5-2. Τέλος ο Τιάμ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δίνει άλλον αέρα στην ΑΕΚ. Συνεργάζεται άψογα με τον Σκόκο και όταν ανεβαίνει στο κέντρο σπάει ωραία την μπάλα στα πλάγια και δημιουργεί χώρους για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα η «ένωση»

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Πάνω από 5000 Ελληνες βρέθηκαν στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν! Τα χρώματα της ΑΕΚ και οι ελληνικές σημαίες κυριαρχούσαν στις εξέδρες, κάνοντας την ατμόσφαιρα να θυμίζει ΟΑΚΑ

ΣΙΔΝΕΪ – ΑΕΚ 3-5
32’, 47 Μπρόσκ, 89’ Τιάμ - 30’ Λεονάρντο, 37’ Μπλάνκο, 60’ Λυμπερόπουλος, 74’ Σκόκο, 77’ Καφές

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Λαγός, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς (83’ Δέλλας), Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (86’ Μάκος), Λεονάρντο (76’ Έντερ), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (62’ Μπερνς).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails