Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στην εθνική νέων γυναικών η Καραβασίλη, στην εθνική κορασίδων η Σταμπουλίδου

Δύο παίκτριες της Ενωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες μπάσκετ για προετοιμασία. Η Χρύσα Καραβασίλη βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και προπονείται με την εθνική νέων γυναικών ενώ από βδομάδα θα ειδοποιηθεί η Μυρτώ Σταμπουλίδου για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής κορασίδων. Οι δύο παίκτριες είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το καβαλιώτικο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και η κλήση τους στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι μια ακόμη ανταμοιβή τους.

Μ. Σταμπουλίδου

Η Μυρτώ Σταμπουλίδου έκανε μία πολύ καλή σεζόν, γεμάτη από αγώνες και διακρίσεις. Με τις νεανίδες της Ενωσης Καβάλας κατέκτησε το πρωτάθλημα στην περιφέρεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ομάδα αγωνίστηκε στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση που έγινε τον Απρίλιο στο Ρέθυμνο. Εκεί η Σταμπουλίδου σημείωσε 77 πόντους σε 5 αγώνες, συνέβαλε στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ελλάδα κι επιλέχθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Το Μάιο αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών που έγινε στην Πρέβεζα και βοήθησε τη Μικτή του Βορρά να κατακτήσει τον τίτλο! Σε 5 αγώνες σημείωσε 30 πόντους κι ήταν από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας.

Με τις κορασίδες της Ενωσης κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και έπαιξε στα προκριματικά σημειώνοντας 79 πόντους σε 3 αγώνες (μ.ο. 26,6). Επίσης ήταν βασικό στέλεχος της γυναικείας ομάδας που αγωνίστηκε φέτος στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η Ενωση έμεινε στη 2η θέση πίσω από την Ασπίδα Ξάνθης, έχασε τον τίτλο και τη δυνατότητα να παίξει στα μπαράζ και να επανέλθει στην Α2 εθνική κατηγορία.

Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1994. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Αστέρα Καβάλας με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο της στην Α2 μία μέρα πριν γίνει 13 ετών. Ηταν 14/10/2007, στην πρεμιέρα της περιόδου 2007-08, όταν αγωνίστηκε στο ματς Αστέρας-Λασσάνης Κοζάνης 63-36, στα Ποταμούδια. Την περίοδο 2008-09, με τη φανέλα της Ενωσης Καβάλας που στο μεταξύ «απορρόφησε» το γυναικείο τμήμα του Αστέρα, σημείωσε 28 πόντους στο πρωτάθλημα της Α2.

Χ. Καραβασίλη

Η Χρύσα Καραβασίλη ήταν αθλήτρια του τένις όταν την παρότρυναν, λόγω ύψους, να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Εντάχθηκε στην Ενωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και μάλλον δεν το μετάνιωσε. Φέτος αγωνίστηκε με την ομάδα γυναικών στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και με την ομάδα των νεανίδων που κέρδισε τον τίτλο στην περιφέρεια και την 5η θέση στην Ελλάδα. Στην τελική φάση έβαλε 44 πόντους σε 5 αγώνες.

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1992. Με την Ενωση Καβάλας έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών την περίοδο 2008-09 κι έβαλε 25 πόντους. Εκανε το ντεμπούτο της στις 19 Οκτωβρίου 2008, στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθλητικό Συκεών (ήττα 35-52).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails