Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972. Βέβαια μία μόνο μέρα δεν αρκεί για τη διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας της Γης, ούτε για τη διάσωση των πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Ωστόσο κάθε χρόνο, η 5η Ιουνίου, πρέπει να θεωρείται γιορτή και παγκόσμια ευγνωμοσύνη προς το Δημιουργό της Γης, καθώς και προς τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους σ’ όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας, για τα όσα επιτελούν, για τα οικολογικά προβλήματα της εποχής μας.
Η παγκόσμια κινητοποίηση για τη φροντίδα και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτή την προσπάθεια.

Το περιβάλλον είναι ο ζωτικός μας χώρος και αποτελεί βασικό στοιχείο αγωγής η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη διατήρησης και διαμόρφωσης της βιολογικής αλυσίδας, με την αλλαγή της στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε αυτό.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να αρχίζει από το σχολείο. Μια οικολογικά προσανατολισμένη παιδεία θα δώσει πιθανόν λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα με την ανάπτυξη οικολογικής σκέψης και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ενεργητικές μεθοδεύσεις της σχολικής διαδικασίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails