Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από επίθεση που δέχθηκε με βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεωνΤρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, που τυλίχτηκε στις φλόγες, περίπου στις 13.30, μετά από επίθεση που δέχθηκε με βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άντρα, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι της τράπεζας.
Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις δυο γυναίκες που βρήκαν τραγικό θάνατο ήταν έγκυος.
Τους τρεις ανθρώπους εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο κτήριο περίπου 5 άτομα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πυρκαγιά εκδηλώθηκε φωτιά στο κτήριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημίες υπέστησαν τα κτήρια της Νομαρχίας Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αλλά και του τραγικού περιστατικού έχουν τραυματιστεί 13 άτομα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να διαλύσουν το ταχύτερο δυνατόν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν επεισόδια παρόμοια με αυτά του Δεκεμβρίου το 2008. Αυτήν την ώρα, πάντως, φαίνεται πως η κατάσταση στην Αθήνα ομαλοποιείται.
Όλο το πρωί το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών, ενώ τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα, και φυσικά το τραγικό περιστατικό του θανάτου τριών ανθρώπων, είναι το πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Μάλιστα, τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις πορείες συμμετείχαν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Να σημειωθεί ότι μετά τον τραγικό χαμό των τριών συνανθρώπων μας οι Ενώσεις των Δημοσιογράφων ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails