Κυριακή 25 Απριλίου 2010

A1 Μπάσκετ-Καβάλα-Άρης: 86-81

Η περιφερειακή τριάδα της Καβάλας (Παλάσιο, Ντιν και Κυρίτσης) "καθάρισαν" στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα στη νίκη (86-81) επί του Άρη, που ισοδυναμεί με... μισή παραμονή.
Σενάρια
παραμονής
Αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά δίνει στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή το πάνω χέρι σε ότι αφορά την υπόθεση παραμονής. Πλέον η Καβάλα έχει 8 νίκες, όσες κι η ΑΕΚ και χρειάζεται τρία διαφορετικά σενάρια για να παραμείνει!
Με νίκη (στη Νέα Σμύρνη) ουσιαστικά "καθαρίζει" αδιαφορώντας για τα άλλα παιχνίδια. Σε περίπτωση ήττας της αρκεί η ήττα είτε του Ηλυσιακού (στο Ελληνικό), είτε των Τρικάλων (στο Περιστέρι) για να πανηγυρίσει, κάτι που σημαίνει ότι το μοναδικό σενάριο που την φέρνει στην Α2 είναι η 4πλη ισοβαθμία στις 8 νίκες (νίκη Ηλυσιακού, νίκη Τρικάλων, δικιάς της ήττα).

Όσο για τον Άρη; Μετά την ήττα του Περιστερίου η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του αγώνα η Καβάλα βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ, ποντάροντας στον οίστρο της περιφερειακής τριπλέτα, αλλά και την πολύ θετική παρουσία του Ντράγκαν Τσέρανιτς, ο οποίος αποτέλεσε την απάντηση στα κοντά σχήματα (με Κακιούζη στο "5") και την ματς-απ ζώνη του Ντέιβιντ Μπλατ.

Η εξέλιξη του αγώνα
Οι γηπέδουχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος. Κάπως έτσι βρέθηκαν να προηγούνται σταθερά στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Μιλτ Παλάσιο να αποτελεί τον δημιουργό, δίνοντας ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Οι "κίτρινοι" το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείνουν κοντά στο σκορ χάρις στον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, αλλά και την ματς-απ άμυνα του Ντέιβιντ Μπλατ, που άλλαξε ουσιαστικά το ρυθμό προς το τέλος της περιόδου (21-19).
Οι Κυρίτσης-Ντιν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Παλάσιο παρέμεινε ο "μαέστρος" κι έτσι η Καβάλα κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμα της στους 7 πόντους αρχικά (34-27) και στη συνέχεια στους 10 (39-29), για να κλείσει το ημίχρονο προπορευόμενοι με 11 (47-36). Σημαντική ήταν κι η παρουσία του Σέντρικ Σίμονς που ήρθε από τον πάγκο για να βοηθήσει την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να κυριαρχήσει στους "αιθέρες".
Την ίδια ώρα ο Άρης επιχείρησε με κοντό σχήμα και τους Μπάρλο-Κακιούζη στη φροντ-λάιν να πραγματοποιήσει την ανατροπή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς συνολικά οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμηλά πσοοστά ευστοχίας από την περιφέρεια.
Από τα... σκαμπενεβάσματα του Άρη χαρακτηρίστηκε η τρίτη περίοδος. Κι αυτό γιατί οι "κίτρινοι" βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ με 12 πόντους (53-41 δια χειρός Κυρίτση), πριν μειώσουν στους 5 πόντους (57-52) χάρις στους Μάιλς-Κακιούζη και το κοντό σχήμα που απέδωσε καρπούς. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έχασαν και 2-3 ευκαιρίες -κυρίως με τον Ουόλς- να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά.
Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, ωστόσο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Μιλτ Παλάσιο πήρε και πάλι πάνω του προσωπικές φάσεις και με πέντε σερί πόντους άνοιξε την ψαλίδα στους 13 (65-52), ευστοχώντας μάλιστα σε μακρινό τρίποντο στη λήξη.
Ο Άρης βρήκε βέβαια τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει ακόμη μια φορά το παιχνίδι και να μειώσει στο 38' (82-77) στους 5 πόντους χάρις στον οίστρο του Τζέρεμι Ρίτσαρντσον. Αυτός που τελικά... καθαρίσε το παιχνίδι ήταν ο Τακουάν Ντιν, που σηκώθηκε για τρεις από μακριά και ευστοχώντας στα 45'' έκανε το 86-77, που οδήγησε στο τελικό 86-81, καθώς παρότι οι "κίτρινοι" μείωσαν αμέσως με τον ίδιο τρόπο δεν είχαν χρόνο για κάτι παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
21-19, 47-36, 65-52, 86-81
Καβάλα (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Κυρίτσης 24 (1), Σουντόφ, Στεφανίδης, Αγγελόπουλος 3 (1), Χαφ, Σίμονς 1, Ηλιάδης, Παλασιο 21 (2), Ραΐσεβιτς 9 (3), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 13, Ντιν 15 (5).
Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 9 (2), Μάιλς 11, Ουόλς 9 (1), Ρίτσαρντσον 24 (4), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 4, Σκορδίλης, Πάουνιτς 1, Κακιούζης 13 (1), Μπάρλος 10 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails