Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Καβάλα-Πανελλήνιος 77-73


The eye of the tiger
Αποφασιστικής σημασίας νίκη πέτυχε η Καβάλα στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Το 77-73 επί του Πανελλήνιου ήρθε χάρη στο μαχητικό πνεύμα που έχει περάσει στο σύνολό του ο "Τίγρης", Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Πανελλήνιος ξέφυγε δύο φορές με διψήφιο αριθμό πόντων. Αρχικά με 1-11, εκμεταλλευόμενος το 0/7 με το οποίο ξεκίνησε η Καβάλα στα σουτ πεδιάς. Στη συνέχεια με 21-32 και με 26-38 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, χάρη στα σουτ του Χαραλαμπίδη από την περιφέρεια, ο οποίος έτεινε χείρα βοηθείας στο δίδυμο των Παπαμακάριου-Σμιθ.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν φρόντισε να προστατεύσει το προβάδισμά της για να νιώσει ασφάλεια. Με την άνοδο του Παλάσιο, ανέβηκε και όλη η Καβάλα. Ο Αμερικανός ανέλαβε πρωτοβουλίες, τελείωσε επιθέσεις και γρήγορα οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ανατροπή. Όχι μόνο πλησίασαν (45-46, 53-55), αλλά πέρασαν και μπροστά (61-59), στριμώχνοντας στη γωνία τον Πανελλήνιο.Εκείνος που θέλησε να βγάλει από τη δύσκολη θέση την αθηναϊκή ομάδα ήταν ο Χαραλαμπίδης. Με το σκορ στο 66-64, ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε γκολ-φάουλ και έστειλε την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι παίκτες του Αλεξανδρή έχασαν δύο σερί επιθέσεις και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξέφυγαν εκ νέου (66-71).
Πάνω όμως που η ομάδα του Ζούρου ήλεγχε την κατάσταση, ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Ραΐσεβιτς πήρε από το χέρι την Καβάλα, σκόραρε συνεχόμενους πόντους και με δικές του βολές η μακεδονική ομάδα πέρασε μπροστά 74-73 6.6’’ πριν από το φινάλε. Ο Πανελλήνιος είχε την τελευταία μίνι επίθεση. Η επαναφορά από την τελική γραμμή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ο Κυρίτσης έκλεψε την μπάλα κι ο Ντιν με τρίποντο σφράγισε τη νίκη της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails