Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή επισκέφθηκε ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Dr. Michael Linhart

Τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα - λόγω της γεωπολιτικής της θέσης - στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η σύγχρονη περιβαλλοντική τεχνολογία, τόνισε ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Dr. Michael Linhart κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή.

Ο Dr. Linhart υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που αυστριακός πρέσβης επισκέπτεται την πόλη της Καβάλας και εξέφρασε το θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές της Καβάλας και την πλούσια ιστορία της. Σημείωσε επίσης πως τόσο η Καβάλα όσο και η Θάσος αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς αυστριακούς και ευχήθηκε παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα του προς την Ελλάδα να συνεχίσει να είναι μεγάλο.

Ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα σημείωσε επίσης πως η Καβάλα λόγω της τοποθεσίας της, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στη Βουλγαρία και την Τουρκία προσφέρεται για επενδύσεις σε πολλούς τομείς ιδιαίτερα όμως σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία του.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής καλωσόρισε θερμά τον Dr. Linhart στην Καβάλα και υπογράμμισε πως η πόλη έχει μακρές ιστορικές και εμπορικές σχέσεις με την Αυστρία από την εποχή της μεγάλης άνθησης του καπνεμπορίου. Πρόσθεσε ακόμα ότι μελλοντικά και μέσα από τη δυνατότητα διεύρυνσης των επενδύσεων οι σχέσεις της Καβάλας με την Αυστρία μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ουσιαστικές και αποδοτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails