Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η δωδεκάχρονη Αριάδνη μας χρειάζεται

Ώρες αγωνίας περνάει τις τελευταίες ημέρες μια πολύτεκνη οικογένεια από την περιοχή Φέρμα στην Ιεράπετρα καθώς το 12χρονο κοριτσάκι τους που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και πάσχει από λευχαιμία έχει ανάγκη αιμοπεταλίων.
Την Παρασκευή, που η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή του παιδιού, κινητοποιήθηκαν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σουργιαδάκης, ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολής και άλλοι φορείς που με ανακοινώσεις μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης θέλησαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, παρακινώντας τον κόσμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Άγιο Νικόλαο και να δώσει αίμα για να βρεθούν οι κατάλληλοι δότες.
Υπήρξε επίσης επικοινωνία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ώστε να προγραμματιστεί μια έκτακτη αιμοδοσία όμως η όλη διαδικασία που απαιτείται για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει μέσω κινητής μονάδας αιμοληψίας.
Όσοι επιθυμούν να... προσφέρουν αιμοπετάλια για την μικρή Αριάδνη, μπορούν να μεταβούν σε όποιο νοσοκομείο μπορεί να γίνει αιμοδοσία και για το Νομό Λασιθίου γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.
Δυστυχώς το ατυχές αυτό περιστατικό φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια την ανάγκη ίδρυσης τμήματος αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ένα ίδρυμα που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Νομού μας και όχι μόνο.
[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails