Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Νέος αντιδήμαρχος για τον Δήμο Καβάλας ο Α. Κακουλίδης

Καθήκοντα στη διεύθυνση προγραμματισμού και ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάσος Κακουλίδης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου που ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της διοίκησης του δήμου, το βράδυ της Δευτέρας.

Εκτός από την παραπάνω ευθύνη όμως, ο κ. Κακουλίδης επιφορτίζεται και με τα θέματα διαχείρισης ποιότητας, με τις ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου και με τα θέματα του «Καλλικράτη».

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής εξήγησε την αναγκαιότητα ύπαρξη αντιδημάρχου για τις παραπάνω υπηρεσίες και ειδικά για τα θέματα διαχείρισης ποιότητας και του «Καλλικράτη»:

«Έχουμε πιστοποιηθεί με ISO, αλλά και από τον ΕΛΟΤ και σε κάθε μας ενέργεια και δραστηριότητα από την έκδοση ενός πιστοποιητικού μέχρι τη διενέργεια ενός διαγωνισμού ή εκτέλεση ενός έργου, ακολουθούμε μια διαδικασία που είναι επιβεβλημένη για να ξέρει ο καθένας από τους υπαλλήλους τι πρέπει να κάνει ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα και παράλληλα προς όφελος του δημότη.

Επιπλέον θα πρέπει από δω και πέρα να φροντίζουμε ώστε ο κάθε ένας που συναλλάσσεται με το δήμο ως προμηθευτής να έχει και αυτός αντίστοιχη σφραγίδα ποιότητας», λέει ο δήμαρχος.

Εξάλλου, όσον αφορά στα θέματα που θα αναλάβει ο κ. Κακουλίδης σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» ο κ. Σιμιτσής εξήγησε πως «εκείνο που ενδιαφέρει είναι η προετοιμασία των υπηρεσιών για το πώς θα δεχθούν τις νέες αρμοδιότητες και τις νέες ευθύνες.

Όταν εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης», αρκετές αρμοδιότητες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα έρθουν στους δήμους κι εμείς ως πρωτεύουσα του νομού θα έχουμε περισσότερες. Εδώ θα πρέπει να γίνει μια μετάβαση ομαλά, και θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τις ενέργειες που θα κάνουμε. Γι αυτό χρειάζεται ένας τεχνοκράτης και πολιτικός μηχανικός όπως ο κ. Κακουλίδης που θεωρώ ότι μπορεί να τα φέρει σε πέρας», κατέληξε ο δήμαρχος.

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails