Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έτοιμοι για…ναυμαχία στην Καβάλα!

Πολιτικοί φορείς και οργανώσεις αντιδρούν στον ελλιμενισμό του πλοίου
Έκτακτα μέτρα έχουν λάβει το Λιμεναρχείο Καβάλας και η Αστυνομία γύρω από το λιμάνι της Καβάλας, όπου λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής (7/3) αναμένεται να καταπλεύσει φρεγάτα του αμερικανικού Ναυτικού για τριήμερη παραμονή.
Ως λόγος επίσκεψης του αμερικανικού πολεμικού σκάφους παρουσιάζεται η αναψυχή του πληρώματος και η γνωριμία του με την περιοχή, αλλά πολιτικοί φορείς και οργανώσεις αντιδρούν στον ελλιμενισμό του πλοίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας και προετοιμάζονται για "θερμή υποδοχή" του πλοίου.
Ειδικότερα, οι νομαρχιακές επιτροπές Καβάλας του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλες τοπικές οργανώσεις, έχουν ήδη εκφράσει με δηλώσεις των επικεφαλής τους την αντίθεσή τους στην έλευση της φρεγάτας και καλούν τους πολίτες της Καβάλας και των γειτονικών περιοχών να προσέλθουν αργά το πρωί της Κυριακής στη νοτιοανατολική πλευρά του λιμανιού για να εκδηλώσουν την αποδοκιμασία τους στους εκπροσώπους του αμερικανικού στόλου.
Οι λιμενικές αρχές, φοβούμενες τυχόν επεισόδια εις βάρος της φρεγάτας και του πληρώματός της, έχουν από χθες (4/3) αποκλείσει μεγάλο μέρος της αποβάθρας –στο σημείο όπου θα αγκυροβολήσει το σκάφος- αποτρέποντας την προσέγγιση πεζών και οχημάτων. Μάλιστα, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τυχόν έκτροπα.
Με αφορμή την επικείμενη άφιξη της φρεγάτας, σήμερα ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής δέχθηκε στο γραφείο του το Ναυτικό Ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Philip Campbell (αντιπλοίαρχο). Ο Αμερικανός αξιωματικός τόνισε ότι η παραμονή του πολεμικού σκάφους της χώρας του στην Καβάλα θα δώσει την ευκαιρία στους αξιωματικούς και τα άλλα μέλη του πληρώματός του να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Καβάλας και να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.
[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails